bilde

MELT Kickstart 2020

Vinner av MELT Kickstart 2020: Føbe Edvardsen! 

Hun får 50.000 kroner, som skal brukes til å utvikle og realisere vinner-idèen, som altså er å gripe barnas hjerter med spennende bibelfortellinger på podkastVi gratulerer! 

Tre gode prosjekt som du kan støtte: 

Selv om ikke alle vant 50 000 kr, så kan prosjektene likevel realiseres med deres støtte. Ønsker du det er du hjertelig velkommen til det her!

Bli bedre kjent med kandidatene

Bibelpodcast for barn

Føbe Edvardsen er gift med Øyvindmor til 4 og utdannet barnehagelærer. Hun har jobbet som pastor med ansvar for barn og familie i mange år og har skrevet og gitt ut endel sanger og lovsanger for barn. Hun har også gitt ut Lyden etter Johannes hvor hun fortalte inn hele Johannesevangeliet. 

– Jeg vil lage en spennende og morsom podcast med dramatisering av fortellinger fra Bibelen, samtaler med barn og musikk. Vi vil nå barna med evangeliet og har tro på at en podcast kan nå langt ut, forteller Edvardsen. 

Drømmen er å starte med å formidle tekster fra Apostlenes Gjerninger og etter hvert bevege seg til andre bøker i Bibelen. Barna som lytter til podcasten skal få oppleve at fortellingene bygger på hverandre og det gir et større bilde av en større fortelling. 

– Vi ønsker å ta i bruk nye verktøy for å formidle det viktigste budskapet til neste generasjon. Denne podcasten blir tilgjengelig for alle barn og de kan høre på den overalt, alene eller med venner og familie. Vi har erfaring med at barna vil høre når fortellingene formidles på en levende måte, sier Edvardsen.  

Gi et bidrag til Føbe sitt prosjekt her! 

Samtaleprogram om ekteskap

Karoline og Thomas Neteland er begge 27 år og bor i Sandnes. De møttes i syvende klasse og har vært sammen siden niende. De sier om seg selv at de elsker Friends, fjell og Freia og at de er sanne livsnytere som aldri takker nei til en god dessert. 

De ønsker å skape et samtaleprogram hvor de besøker andre par de synes er interessante og inviterer til autentiske, hjertelige samtaler om livet, kjærligheten og ekteskapet.  

Vår drøm er å løfte temaet, men samtidig senke terskelen for ærlige samtaler rundt det å leve sammen med et annet menneske. Vi skal jo ikke bare overleve sammen, men leve gøye, meningsfulle liv hvor vi bygger på hverandres styrker. Dette er ikke et program som kommer med fasiten, men som søker å stille de rette spørsmålene for å lære mer om hvordan vi kan være gode for hverandre gjennom et helt liv, forteller de. 

De planlegger seriøse samtaler i et veldig uhøytidelig format – relevant for både single og par, unge og eldre. 

Gi et bidrag til Karoline og Thomas sitt prosjekt her! 

Bygdefolkportretter på sosiale medier

Ingrid Ivo Vatnar Eikje er 25 år og kommer fra en liten bygd som heter Hof. Hun er utdannet tekstforfatter og jobber som prosjektleder i organisasjonen Menneskeverd. Hun elsker folk og fest og farger! 

– Jeg ønsker å produsere mer innhold for prosjektet “Fælka i Hof” som jeg har holdt på med siden 2018. Prosjektet består av korte, ærlige tekster og portrettbilder av bygdas innbyggere, forteller Ivo.  

Tilbakemeldingene Ivo har fått formidler at det ligger et enormt potensiale i prosjektet.  

– Siden sosiale medier er fulle av perfekte hverdagsøyeblikk kan mange kjenne på utilstrekkelighet. Fordi livet vil aldri bli perfekt, og trenger vi å lytte til ekte historier fra helt vanlige mennesker. Vi trenger disse historiene i vår tid, hvor mye handler om å vise verden at jeg lever et godt, sunt og spennende liv. Historiene utfordrer oss til å erkjenne at det å være sårbar er grunnleggende ved det å være et menneske, og at vi er avhengige av hverandre, sier hun.  

–Alle har en historie det er verdt å lytte til, og ved å lytte til hverandres historier skaper vi varmere samfunn. 

Gi et bidrag til Ivos prosjekt her! 

Retningslinjer for Tro & Medier stipendfond

FORMÅL

Tro & Mediers mediestipend skal bidra til kristen tro og gode verdier i mediehverdagen, i tråd med T&Ms formål, basis og strategi. 

VILKÅR

Vilkår for Tro & Mediers støtte er at stipendiaten er forpliktet på organisasjonens basis slik den er beskrevet i vedtektene: «Tro & Mediers er en evangelisk virksomhet med basis i Bibelen og de oldkirkelige bekjennelser, samt Lausannepakten og Cape Town-erklæringen.» 

Tro & Medier må som hovedregel behandle søknaden før prosjektet starter. Rapport sendes Tro & Medier uoppfordret innen en måned etter utført prosjekt. 

Det er en forutsetning at tildelte stipend skal brukes i løpet av ett år etter tildelingen. Bevilget stipend kan ikke brukes til andre formål enn det stipendet er gitt til.Tro & Medier er ikke økonomisk ansvarlig for stipendiaten utover stipendbeløpet. 

UTLYSING 

Styret iTro & Medier utlyser stipend en gang årlig. Søknadsfrist er 31. mars. I tillegg kan styret i Tro & Medier ved spesielle tilfeller dele ut stipendmidler utenom ordinær søknadsfrist. 

VURDERINGSKRITERIER 

Det blir gitt prioritet til søkere med aktiv tilknytning til Den norske kirke eller en av våre medlemsorganisasjoner. 

Styret vil ved tildeling måtte vurdere stipendsøkerne i forhold til antall søkere fra en spesiell kirke/organisasjon/institusjon og søke en viss fordeling om forutsetningene ellers er like. 

Søknader som (1) bidrar til forskning innenfor sentrale felt i Tro & Mediers arbeid eller (2) bidrar til nyskapende innhold i mediene vil bli prioritert. 

Stipendet tildeles i utgangspunktet til arbeid i Norge, men søknader som har et internasjonalt siktemål i tråd med Tro & Mediers strategi, kan også vurderes. 

Det vil også bli tatt hensyn til om søkeren har andre muligheter for å få finansiert sitt prosjekt. Fullstendig finansieringsplan må legges ved søknaden. 

SØKNAD

Søknadsskjema for forskningsstipend og produksjonsstipend er ikke tilgjengelig helt enda, men kommer snart. Søknadsfrist 31.mars 2021

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This