bilde

Godhet, sannhet og tro
i mediene

 

Søknad om offer 2023

Tusen takk for å ha gjort Jesus så tilgjengelig for meg 

Nylig fikk vi en fantastisk melding til oss i Tro & Medier. Det var fra en kvinne som hadde hørt på podkast og kommet over en episode fra oss, en Preach!-podkast med Daniel Sæbjørnsen. Hun skjønte at det var en kristen podkast og forventet å være uenig i mye, men ble overrasket over det hun fikk høre. Dette startet en viktig prosess i henne som gjorde at hun i dag har tatt imot Jesus! Hun skriver til Daniel: «Tusen takk for å ha gjort Jesus så tilgjengelig for meg som ikke nødvendigvis søkte Han og for å ha gjort det på en så enkel og overbevisende måte.»  

Tenk om det neste gang kunne være ditt barn eller barnebarn, din kollega eller ektefelle, din nabo eller venn. Tenk om vi alle, på mange forskjellige måter, kan være med i letingen etter mennesker som lever uten Jesus – slik hyrden forlot de 99 for å finne den ene. Tenk om vi kan gjøre «Jesus tilgjengelig på en enkel og overbevisende måte», så mennesker blir frelst! 

I dag er det Mammashjerte, Preach!, Bibelen på podkast og nettkursene i omGud.net som er verktøyene. I morgen kan det være andre verktøy og kanaler vi bruker. Blir dere med og leter etter dem som lever uten Gud? 

«Menneskesønnen er kommet for å søke og frelse det som var fortapt», sier Jesus. La oss sammen gå i Jesu fotspor. Søke mennesker, så Jesus kan frelse dem. Arbeidet er utrolig viktig, og det har hast! Bare i vårt land lever hundretusener, kanskje millioner, uten Jesus. Da må vi gjøre Jesus tilgjengelig for dem! De aller færreste av dem vil oppsøke en kirke eller et bedehus – det er vi som må oppsøke dem. Internett og sosiale medier er redskap som bringer evangeliet langt ut. Og vår bønn er at omGud.net også bringer evangeliet langt inn, i menneskers hjerter, som i historien vi fikk fra denne kvinnen. 

Tusen takk for at vi får søke om offer i deres menighet, og tusen takk for gaven! 

Les mer om Tro & Mediers arbeid nedover på siden.

Tekst til opplesning:

Tro & Medier er en tverrkirkelig organisasjon som arbeider for kristen tro og gode verdier i mediehverdagen. I en hverdag full av skjermer ønsker Tro & Medier å (1) lede søkende mennesker på nett til tro og inn i et kristent fellesskap, (2) utruste barn og unge til god mediebruk og (3) prege de allmenne mediene med godhet, sannhet og tro. Slik vil vi gjøre Jesus synlig i menneskers mediehverdag 

Tusen takk for din gave! 

 

Noen må holde ryktet om Jesus levende i møte med – og ved hjelp av – ny og gammel teknologi. Menighetens offergave er med på å gjøre dette mulig.

Sammen holder vi ryktet om Jesus levende i mediene

Lyset overvinner alltid mørket. Derfor arbeider Tro & Medier for at Guds lys kan skinne i mediene – på alle medienes områder, både hos mediebrukeren, i redaksjonene og ved å bruke mediene som redskap for misjon og disippelgjøring.

Noen må holde ryktet om Jesus levende i møte med – og ved hjelp av – ny og gammel teknologi, slik at mange som ikke har hørt, får høre.

Logo OmGud.net

Digital evangelisering

OMGUD.NET – VÅRT ARBEID MED NETTEVANGELISERING 

OmGud.net, ledet av Kjetil Fyllingen, tilbyr videobaserte nettkurs med Egil Svartdahl, med Johnn Hardang, (i samarbeid med P7 Kristen Riksradio) i tillegg til flere andre nettkurs.

Gjennom merkevaren Preach! er Daniel Sæbjørnsen tilgjengelig i sosiale medier, lager temavideoer som tar for seg store spørsmål og produserer podkaster, som Bibelen på Podkast, og Bibelen på ett år, samt Preach! podkast, sammen med sin kone Helene.

I Mammashjerte arbeidet, ledet av Cathrine Lofnes, møter vi mødre og andre i livets mange fasetter, gjennom podkast, snapchat-kanal, og andre sosiale medier. 

Logo Heltfri.net

Heltfri.net – Vi vil formidle en bedre historie om seksualitet, identitet og kropp.

Den digitale verden gjør ungdom i dag enda mer sårbare enn før. I dag treffer vi mellom 6000- 8000 ungdommer i året på små og store arrangement, ikke minst konfirmantgrupper i Dnk. Vi ønsker å nå enda flere. En kollekt fra deres menighet vil gå til dette arbeidet i Tro & Medier.

Mediestipend

Vi ønsker å bidra til at Jesus blir synliggjort i mediene. Derfor deler vi ut stipend til forskning på mediene og produksjon av innhold som løfter opp godhet, sannhet og tro i mediebildet. Vi inviterer alle til å bli med og ta del i mediestipendet. I løpet av noen år ønsker vi at Mediestipendet som deles ut baseres på gaver som øremerkes Mediestipendet – enten enkeltgaver, men gjerne faste givere som gir direkte til stipendpotten.

Målet med stipendet er å bidra til dyktiggjøring av kristne mediearbeidere, og gi støtte til bruk av mediene i evangeliets tjeneste. Alle kan søke, men det blir lagt vekt på søknader som fokuserer på temaene som er beskrevet i utlysningene til de ulike stipendene.

 

Kurs og Seminarer

Vi i Tro & Medier er ofte ute på besøk hos menigheter og organisasjoner for å undervise, inspirere og oppmuntre alle kristne til god og fruktbar bruk av mediene.

Vi har hatt taler og seminar om blant annet følgende:

 • En Jesusetterfølger i vår mediehverdag
 • Spre Guds rike i mediene
 • Disippel på nett
 • Barn, tro og medier
 • Samfunnstrender og det kristne misjonsoppdraget
 • “Hvorfor ble så mange frelst” – en rask tur gjennom de første kapitlene av Apostlenes gjerninger
 • “Å leve med Gud i Babylon” – hva kan vi lære av Daniel i Bibelen?

Vi kommer gjerne på besøk til menigheten i forbindelse med offeret og tilbyr i tillegg: Seminar, temakvelder og foredrag for:

 • Ungdom og konfirmanter
 • Tenåringsforeldre
 • Kristne familier
 • Menighetsledere, ungdomsledere og prester

Så er vi også fleksible og kan tilpasse tematikk ut fra deres behov.
Les mer og kontakt oss her hvis du er interessert.

Også gjennom Heltfri.net tilbyr vi kurs og seminarer.

Vi kommer gjerne på besøk til menigheten i forbindelse med offeret og tilbyr i tillegg: Seminar, temakvelder og foredrag for:

 • Ungdom og konfirmanter
 • Tenåringsforeldre
 • Kristne familier
 • Menighetsledere, ungdomsledere og prester

Så er vi også fleksible og kan tilpasse tematikk ut fra deres behov.

Alexis Lundh holder Heltfri-seminar under Get focused

Vi gjør det sammen


Tro & Medier er et stort felleskristent arbeid, båret frem av støttespilleres forbønn, gode innspill og økonomiske støtte. Vi inviterer deg også til å bli med! 

Bli fast giver – og bli med på å gjøre Jesus synlig i mediene! 

Les også Tro & Mediers 12 postulater her! 

Ønsker du å gi en gave og bidra til å gjøre Jesus synlig i mediene? Ved å bli fast giver i Tro & Medier eller gi en gave på Vipps til 55256, hjelper du oss til å nå lenger. Du kan også følge oss på Facebook for å se hva vi driver med.  

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This