Ukas ros går til NRK for historien om «Edderkoppen»

av jun 12, 2018

Illustrasjonsbilde: Skjermdump fra artikkel på NRK.no

Vi ønsker å rose NRK for arbeidet med saken «Derfor manipulerte han norske kvinner på nett». 

I april fortalte NRK historien om «Edderkoppen», en anonym nordmann som i en årrekke har trakassert og manipulert tilfeldige kvinner fra hele landet. De har ikke lagt fra seg arbeidet, men fortsatt, og nå avdekket edderkoppens identitet.

Mannen kjenner en viss trygghet i at NRK kjenner hans identitet. Det gjør det vanskeligere å fortsette, sier han.

· Les hele artikkelen her: «Derfor manipulerer han norske kvinner på nett»

– Jeg har i mange år tenkte at dette vil kommer tilbake til meg en dag. Nå er det slutt. Jeg er ferdig, sier han til NRK, hvor han også legger til at han vurderer å melde seg til politiet.

Vi ønsker å rose dette arbeidet. NRK tar samfunnsansvaret på alvor og opptrer som en #nettengel som bringer mørket frem i lyset.

– Det er god og vesentlig journalistikk, som avslører nettroll som ødelegger andres liv. Dette er en viktig dimensjon hos en #nettengel, ikke bare være hyggelig, men også å rette et avslørende lys mot ondskap, sier Jarle Haugland.

Overfor NRK velger «edderkoppen» å legge kortene på bordet. Mannen innrømmer hva han har gjort, og sa ja til å stille til et intervju, men grunnet hans livssituasjon valgte NRK å ikke identifisere ham.

Jarle trekker frem Ef 5,11-13 som en rettesnor:

«Ta ikke del i mørkets gjerninger, for de bærer ingen frukt. Avslør dem heller! Det som slike folk driver med i det skjulte, er det en skam bare å nevne. Men alt kommer for dagen når det blir avslørt av lyset»

– I disse versene mener jeg vi finner et viktig grunnlag for god, kritisk journalistikk, sier Jarle.

Illustrasjonsbilde: Skjermdump fra artikkel på NRK.no

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Jeg tror på Tro & Medier

Jeg ønsker å synliggjøre Jesus og det han har gjort for oss. I mediene. I alle kanaler. Som styreleder i Tro & Medier opplever jeg at jeg får bidra til nettopp det. Jeg ble en bevisst kristen i april 1971, jeg var fjorten år. På NLM’s påskeleir på Laberget i...

Barna skal være stolt av troen sin

  Av Simen Søvik, 2019 I Filadelfiakirken Oslo har en liten gjeng med dukker tatt ansvar for trosformidlingen til barn. Der produseres det barne-tv til søndagsskolen av høy kvalitet. – Jeg synes det er rørende – det å få lov til å stå i denne tjenesten når jeg...

Mediestipend 2019

Årets mottakere av Tro & Mediers Mediestipend er klare. Med det ønsker vi å bidra til dyktiggjøring av kristne mediearbeidere, og gi støtte til bruk av mediene i evangeliets tjeneste. I år fikk vi inn mange gode søknader til vårt Mediestipend og vi har stor tro på...

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tegning av kamera

Nysgjerrig?

Få vår rykende ferske mediekommentar, ukas ros og nyttige og gode saker rett i innboksen. Vi sender ut nyhetsbrev 2-3 ganger i måneden. Helt gratis!

Nå er det bare å lene seg tilbake å vente på vårt neste nyhetsbrev!

Share This