Ukas ros går til Senter for undersøkende journalistikk

av | okt 4, 2018

Foto: Universitetet i Bergen

For to uker siden åpnet Senter for undersøkende journalistikk i Media City Bergen. Senteret vil være åpent for alle journalister til å søke stipend og realisere graveprosjekter enten av mangel på ressurser eller kompetanse. Dette er et spennende prosjekt som vi ønsker å rose.

Nyhetsmediene har de siste årene fått færre journalister som må gjøre mer jobb. Dette vil trolig gå ut over den viktige journalistikken som går i dybden på saker. I møte med dette, er Senter for undersøkende journalistikk et viktig initiativ.

– Dette er en spennende satsing som vi i Tro & Medier ønsker å løfte frem. Forhåpentligvis kan dette bidra til å styrke undersøkende journalistikk – både i de allmenne mediene, men også i de kristne mediene, sier Simen Søvik, kommunikasjonsleder i Tro & Medier.

Initiativtaker og ildsjel for prosjektet, Per Christian Magnus fortjener også ros for å ha fått på plass denne muligheten. Han kommer til å lede prosjektet.

– Vi har sett en oppblomstring av gravejournalistikk, slik som i Kommunal Rapport, Morgenbladet og Dagbladet, der de ansetter gravejournalister. Men jeg frykter at boomen som er nå er kortvarig. Redaktørene sier de selger abonnenter på den gode og grundige journalistikken, men det store økonomiske bildet er at pengene renner ut til aktører som Facebook og Google, sier han til Journalisten.

Stipendene kan varier fra få uker til flere måneder og kan også gis til reiser.

– Kanskje kan dette åpne dører for kristne medieaktører som jobber med meningsfulle og verdibaserte prosjekter. Det er ikke lett å få støtte til noe som har Jesus sitt navn med i en prosjektsøknad, inn i det sekulære finansieringssystemet, sier Søvik.

  • Facebook
  • Twitter

Initiativtaker og ildsjel for prosjektet, Per Christian Magnus forlater nå NRK for å bli leder for senteret. Han har jobbet som journalist og dokumentarfilmskaper i en årrekke, blant annet i TV 2, og mottok Den store journalistprisen i 2009. Foto: Universitetet i Bergen

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Jeg tror på Tro & Medier

Jeg ønsker å synliggjøre Jesus og det han har gjort for oss. I mediene. I alle kanaler. Som styreleder i Tro & Medier opplever jeg at jeg får bidra til nettopp det. Jeg ble en bevisst kristen i april 1971, jeg var fjorten år. På NLM’s påskeleir på Laberget i...

Barna skal være stolt av troen sin

  Av Simen Søvik, 2019 I Filadelfiakirken Oslo har en liten gjeng med dukker tatt ansvar for trosformidlingen til barn. Der produseres det barne-tv til søndagsskolen av høy kvalitet. – Jeg synes det er rørende – det å få lov til å stå i denne tjenesten når jeg...

Mediestipend 2019

Årets mottakere av Tro & Mediers Mediestipend er klare. Med det ønsker vi å bidra til dyktiggjøring av kristne mediearbeidere, og gi støtte til bruk av mediene i evangeliets tjeneste. I år fikk vi inn mange gode søknader til vårt Mediestipend og vi har stor tro på...

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tegning av kamera

Nysgjerrig?

Få vår rykende ferske mediekommentar, ukas ros og nyttige og gode saker rett i innboksen. Vi sender ut nyhetsbrev 2-3 ganger i måneden. Helt gratis!

Nå er det bare å lene seg tilbake å vente på vårt neste nyhetsbrev!

Share This