bilde

– Vi mener det er viktig at barn forstår at de ikke er alene om problemet og at det ikke er greit at voksne drikker for mye, skriver NRK.

NRK Super skriver på sine nettsider at bakgrunnen for at de har en rusuke, er at de ønsker å ta på alvor barn som opplever at foreldre drikker for mye.

Tenk deg om

Alkovettorganisasjonen Av-og-til oppfordrer voksne til å tenke seg om når de drikker alkohol når barn er ti lstede.

– Holdninger til alkohol etableres tidlig i livet, og voksne er viktige rollemodeller for sine barn.

De presiserer videre at det er en klar sammenheng mellom foreldrenes alkoholbruk og hvor mye barna kommer til å drikke senere i livet.

Klar oppfordring

Også NRK Super kommer med en klar oppfordring:

– Barn som opplever dette tror at de er alene om dette problemet, men det er flere barn som føler på det samme. Så hvis du har dette problemet selv, eller kjenner noen som har det: Si ifra til en voksen for du er ikke alene.

De har laget en egen serie omkring temaet rus og foreldre, og inviterer barna til å se ulike program der de møter situasjoner relatert til alkoholbruk. Barna får også mulighet til å kommentere hva de har sett i egne kommentatorfelt.

Ny dimensjon

– NRK Super våger å sette et vanskelig og viktig tema på dagsorden. Det bekrefter vår opplevelse av at det er en kanal som har omsorg for barn og ønsker å gi dem en trygg og god mediebarndom, slik de selv uttaler i sin visjon, sier Jarle Haugland i Familie & Medier.

Medieformidling til barn skal selvsagt være preget av lek og moro, men med rusuka – og fjorårets temauke om skilsmisse – bringer NRK Super en ny dimensjon til kanalen, understreker Haugland.

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This