Ukens ros til The Voice-mentorene
Foto: Robert Dreier Holand/TV 2
– De evner å vise en prisverdig respekt både for deltakere og hverandre.
The Voice er musikk-programmet på TV2 der ørene er viktigere enn øynene. Fire mentorer skal, basert på det de hører, plukke ut hvert sitt lag med håpefulle deltagere som vil leve ut musikk-drømmen.
Årets mentorer er Espen Lind, Yosef Wolde-Mariam, Ina Wroldsen og Tom «Matoma» Stræte Lagergren – alle fire musikere, låtskrivere og artister som har sterke resultat på sin egen musikalske CV å vise til.
– Dette er fire mentorer som kunne valgt å briljere og hovere, men som i stedet velger de en ydmyk tilnærming til oppgaven uten å snakke ned verken deltakerne eller de konkurrerende mentorene, sier Vilhelm Viksøy.
Denne respekten kom tydelig fram i første episode der dommerne i en sekvens presenterte hverandre. Her var rausheten og framsnakkingen av hverandres kvaliteter, karakter og talenter stor.
Når deltagere ikke velges av en av mentorene, og det er flest av de øyeblikkene, evner mentorene også å gi gode, konstruktive tilbakemeldinger og hjelp til disse håpefulle og deres videre arbeid med foredling av talentet.
– Så er det også godt humør, kniving, øyeblikk der vi får se glimt av dårlige vinnere og tapere også blant mentorene. De byr på seg selv, følelsene sitter løst, engasjementet er stort. Men det skjer med det vi oppfatter som en grunnleggende respekt. Det ønsker vi å anerkjenne og heie på, sier Vilhelm Viksøy i Tro & Medier.
Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli med i nettVerket eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.
Vinner av Medierosen 2021: Thor Haavik!
Thor Haavik mottok i september prisen Medierosen 2021 for sitt naturlige og inspirerende Jesus-vitnesbyrd i tv-programmet “Farmen” på TV 2.
Kristensex, ekteskap, grenser og Guds gode vilje
Det er på det rene at vi kristne fortsatt ikke snakker godt nok om seksualitet til våre unge. Det er mulig vi er blitt bedre, men verden er i rask endring, og vi er altfor tause.
Kirkesamfunn bør engasjere seg mer i digital etikk
Sosiale medium og deres tekniske løsninger er ikke etisk nøytrale. Derfor må kirkesamfunn komme mer på banen i diskusjonen rundt den digitale etikken, mener forsker.