bilde

Vær en nettengel!

av sep 20, 2018

«Gjengjeld ikke ondt med ondt, ha tanke for det som er godt for alle mennesker. Hold fred med alle, om det er mulig, så langt det står til dere», skrev Paulus til menigheten i Roma (Rom 12,17f). Ordene er høyaktuelle i vår tid, med Facebook, Instagram og kommentarfelt på VG. Derfor lanserer vi begrepet #nettengel.

De siste årene har det stått mye om nettroll i mediene. Nettroll defineres som mennesker som hetser og viser hat på internett. Vi ser en utvikling der tonen i kommentarfelt på nett har blitt hardere, mer polarisert og hatsk.

Lenge trodde man at nettroll ville sprekke i offentlighetens lys. På mange måter virker det som om det motsatte er tilfelle. Når man får en arena å spre hatet på, virker det å vokse – og det går i alle retninger: politisk til høyre, sentrum og venstre, mot de fleste religioner, mot innvandringskritiske og innvandringsliberale. Fravær av kjærlighet finnes i alle leirer, også hos mennesker som bærer kristennavnet. Og dette fraværet avler forakt, som utvikler seg til hat.

I Tro & Medier tror vi ikke offentlighetens lys gjør at nettroll sprekker, men derimot kjærlighetens, forsoningens og sannhetens lys. Derfor ønsker vi å se nettengler som lyser opp i nettets mørke. En nettengel er et redskap for Guds fred, en som bringer kjærlighet der hatet rår, for å låne ord fra Frans av Assisis bønn. En nettengel deler det gode i sosiale medier, kommenterer og liker det som bygger opp, står opp mot urett og forsvarer de svake på nett.

Vi kommer til å jobbe mer med å utvikle kampanjen utover året, med sikte på endelig lansering over nyttår. Men allerede i dag kan vi kristne være nettengler. Be for menneskene som uttaler seg i kommentarfelt i nettaviser eller i sosiale medier. Be Gud om å gi deg kjærlighet, slik at du kan gjenspeile ham når du selv kommenterer, liker eller deler noe. «La alle mennesker få merke at dere er vennlige», er en god formaning fra Fil 4,5.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har innspill, ideer eller kommentarer som kan utvikle nettengel-konseptet!

Be til slutt om at Åndens frukt må prege oss kristne når vi er på nett: «kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, ydmykhet og selvbeherskelse.» Gal 5,22

  • Facebook
  • Twitter

Jarle Haugland Daglig leder 

  • Facebook
  • Twitter
  • Facebook
  • Twitter

Herre gjør meg til redskap for din fred!  La meg bringe kjærlighet der hatet rår.  La meg bringe forlatelse der urett er begått.  La meg skape enighet der uenighet rår.  La meg bringe tro der tviler rår.  La meg bringe sannhet der villfarelse rår.  La meg bringe lys der mørket ruger.  La meg bringe glede der sorg og tyngsel rår! 

Å Mester!  La meg ikke søke så meget å bli trøstet som å trøste.  Ikke så meget å bli forstått som å forstå.  Ikke så meget å bli elsket som å elske!  For det er gjennom at man gir at man får.  Det er ved å glemme seg selv at man finner seg selv.  Det er ved å tilgi andre at man selv får tilgivelse!  Det er ved å dø at man oppstår til det evige liv! 

Amen 

Frans av Assisis bønn 

#nettengel 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This