Tidligere har Familie & Medier etterlyst program som også viser baksiden av alkoholbruk. Programmet «Fylla» utfordret ikke alkoholbruk som et samfunnsproblem, men godtok som underliggende premiss at «folk flest drikker seg fulle». Sesong 2 var hakket mer kritisk enn den første sesongen, men med den svenske dokumentaren «Djeveldansen» får også de som har levd i mørke skygger av andres alkoholmisbruk, og andre typer misbruk, slippe til med deres historier.
I den første episoden av dokumentaren møter programlederne forfatteren Hillevi Wahl, som har skrevet boken Kärleksbarnet om oppveksten og det å forlate moren som tenåring, for å redde seg selv.
«Jeg var alltid redd for at noe farlig skulle skje mens jeg sov, og utviklet en god hørsel. Jeg kunne høre en skrukork bli åpnet flere rom borte, og våkne av lyden. Jeg hørte på skrittene hvor full mor var, hvordan hun satte hælene i gulvet, slepte litt med det ene beinet. Jo hardere hun satte ned føttene, desto fullere var hun.»
Wahl skriver videre om hvordan misbruket påvirket stemningen og forandret moren:
«Det var som om mamma hadde to ansikter, et bak og et foran. Det ene var lyst og vakkert og tilhørte en snill mor […] Det andre ansiktet var mørkt, forvridd og slemt […] Hun sa at jeg var hysterisk og stygg, og at ingen selvsagt ville være venner med meg da.»
– Her er mange sterke og viktige historier å få del i. For å forstå, hjelpe og forebygge. Dette er en av dem, sier Linda Askeland, fungerende leder for Familie & Medier.