Hva er problemet vi forsøker å løse?
«… for at hver den som tror på̊ ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv», sier Jesus i Joh 3,16. Ikke gå fortapt. Men ha evig liv.
Det kristne misjonsoppdraget er alltid å frelse mennesker fra noe og til noe. Fra fortapelsen, fra djevelens makt, fra en evighet bundet av mørket. Og til et liv i Guds nåde, frihet og kjærlighet, til et liv og en evighet i lyset.
Jeg skal være varsom med å komme med diagnoser. Likevel er jeg redd for at alvoret og drivkraften i misjonsoppdraget altfor ofte forsvinner i budsjetter, strategier, opprettholdelse av arbeid og hverdagens utfordringer – i menigheter og organisasjoner. Vi står i fare for å bygge en organisasjon eller en menighet, mer enn å drive – eller leve – misjon. Da har oppdraget med å vinne mennesker for Guds rike en tendens til å komme i bakgrunnen.
I boka The Forgotten Ways peker Alan Hirsh på utfordringen med å sette menighet før misjon i våre fellesskap: «Etter min mening er det absolutt nødvendig at vi får rett rekkefølge på det. Det er Kristus som fastsetter vår hensikt og misjon i verden, og det er vårt oppdrag som må drive vår leting etter hvordan vi skal være kirke i verden.» Det er altså misjonsoppdraget som former vår måte å være et kristent fellesskap på. Ikke motsatt, noe som kan være livsfarlig for kirkens redningsaksjon, hevder Hirsh, og siterer den anglikanske biskopen Graham Cray: «De som starter med spørsmålene omkring relasjonene til den eksisterende kirke, har allerede gjort den vanligste og farligste feilen. Start med kirken, og oppdraget vil trolig gå tapt. Start med oppdraget, og det er sannsynlig at kirken blir funnet.»
«Hva er problemet vi forsøker å løse?» Jeg håper spørsmålet kan bli stilt i styrerom på bedehus, i ledersamlinger for kirkesamfunn og på møter i menighetsrådet. Og jeg håper vi våger å la Bibelens alvor og glede få lov til å gi svaret. Syndens og fortapelsens alvor og frelsens glede.
Jarle Haugland
daglig leder
For vår del fører det blant annet til at vi nå lager nettkurset «Velkommen hjem!» med Egil Svartdahl. Gjennom seks videoer skal vi dele evangeliet på nett og lede mennesker på veien hjem til Gud. Vi vil ha såkalte e-coacher som er tilgjengelig for deltakerne på nettkurset, for spørsmål og samtale. I tillegg håper vi å utvikle en ressurspakke som kristne fellesskap kan bruke for å dele evangeliet i sitt nærmiljø.
Jesus var der mennesker var. Og i dag er nordmenn flere timer på nett. Her kan vi nå dem som aldri vil oppsøke et kristent fellesskap, men som likevel søker og lengter. Etter mening og håp. Etter en Gud som elsker og ønsker dem velkommen hjem.
Problemet vi forsøker å løse er dypest sett løst på Golgata for 2000 år siden. Så er det vårt oppdrag å fortelle folk om det.
en gave til kurset
63676
eller gi en gave til kontonr.: 3000.14.66824
Du kan også støtte dette
arbeidet gjennom å bli
Mediepartner i Tro & Medier
med en fast giveravtale.
Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.
Jeg heier på gutta i Avlogga!
Nylig lanserte NRK serien «Avlogga» som følger to småbarnsfedre som velger å leve uten smarttelefon i et helt år – et spennende eksperiment som utfordrer oss til å reflektere over egen mobilbruk. Kanskje er det ingen tilfeldighet at det nettopp er småbarnsforeldre vi...
Fikk du med deg dette? Uke 46
Norges eldste til VG: – Jeg lever jo med vår Herre hver dag – Jeg lever jo med vår Herre hver dag, uttalte Norges eldste, 110-åringen Lina Anundsen til VG. Salmeboken hennes har fast plass på nattbordet, og yndlingssalmen er «En stille stund». Lina reflekterer også...
Ukas ros til Josephine Bornebusch
Ukens ros går til Josephine Bornebusch for filmen Slipp tak, som for øyeblikket topper Netflix sin liste over mest sette filmer. Bornebusch har skrevet, regissert og spiller selv hovedrollen som Stella i denne rørende historien. I filmen møter vi Stellas familie, som...