Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

4 grunner til at vi driver med digital misjon 

Foto:

av | 12. jun, 2024 | Mediekommentaren

Mediemisjon – før og nå 

Helt siden Peter og de andre apostlene valgte å bruke medier som penn og papyrus for å formidle sitt budskap til mennesker som var spredt omkring, for eksempel i Pontos, Galatia, Kappadokia, Asia og Bitynia, har kristne brukt ulike metoder for å nå lengre ut med evangeliet. 

De siste 20 årene har det vært en medierevolusjon som har gitt oss mange nye muligheter og utfordringer. Demokratiseringen av mediene har åpnet døren på vid vegg for alle mennesker og organisasjoner til å nå et bredt publikum. 

Fra nett og inn i en forsamling 

Som partner i det internasjonale nettverket for evangelisering på nett – Jesus.net, jobber vi i Tro & Medier for å føre søkende mennesker fra nett og inn i en kristen forsamling. 

Gjennom dette nettverket får vi blant annet mulighet til å bruke nettkursplattformen MyJourney. Her har vi nettkurs med personer som Egil Svartdahl, Anette Løken Jahr, Thor Haavik, Rune Tobiassen og Stefan Gustavsson. 

Nylig lanserte vi kurset «Hvordan forstå Bibelen?» med Tor Espen Kristensen, og flere kurs er på vei. 

Her er 4 grunner til å drive med digital misjon 

1. Rekkevidde 
Digital misjon har ingen geografiske grenser. Vi kan nå mennesker hvor som helst i verden, så lenge de har tilgang på nett. 

2. Ingen tidsramme 
Vi er ikke avhengig av oppmøte på et fastsatt tidspunkt. Ofte sitter det mennesker sent på kvelden eller midt på natten og melder seg på ett av våre nettkurs. Litt som Nikodemus som oppsøkte Jesus om natten. 

3. Mulighet for dialog 
Digital misjon åpner for toveis kommunikasjon. Mottakeren ser eller lytter ikke bare til et budskap, men har også muligheten til å dele sine tanker og spørsmål. Mange av våre nettkurs har det vi kaller en e-coach, en frivillig, som følger deltakeren gjennom kurset. 

4. En god investering 
Digital misjon kan være kostnadseffektivt. Et nettkurs har lang levetid og kan stadig oppdages av nye. I stedet for å sende en person til et sted, til et bestemt tidspunkt, sender vi en digital misjonær til mange personer, på mange ulike steder, til alle tider. 

Les også: Konkrete tips til disippelliv i en digital hverdag

Ikke uten ulemper 

Det er klart at digital misjon også har mange utfordringer. Dette er vi fullt klar over og tror ikke at denne formen for misjon skal erstatte alle andre. Det er et supplement, som vil fungere bra for noen og noe, men ikke for alt og alle. 

Det er ikke alle som er like kjent med den digitale verdenen, så den teknologiske barrieren kan bli for stor. Det er fullt av distraksjoner, som kan forstyrre. For å nevne noe. 

Men Peter sluttet ikke å skrive brev, selv om de ikke kunne leses av alle. 

Vi i Tro & Medier vil stadig prøve å finne gode måter å bruke ny teknologi på, for at flere mennesker skal få høre en bedre historie – den gode nyheten om Jesus! 

Les også: Sosiale medier som misjonsmark

Blir du med?  

Det fine med digital misjon er at mulighetene ligger der og venter på alle. Du kan komme og spille på lag med oss i Tro & Medier. Eller du kan starte din egen podkast, blogg eller profil i sosiale medier. Det er ikke lenger en kanal som når ut til alle, men mange kanaler som når

Ønsker du å bidra til at omGud.net kan nå nye mennesker med evangeliet på nett? Gi en gave på Vipps 63676 eller bli fast giver her.

 

Arkiv for Mediekommentaren

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Jeg ønsker å motta:
Personvernerklæring
=
#

Siste innlegg

$
Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$