Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Be for mediene

av | 20. okt, 2023 | Nyheter

Søndag 27.oktober 2024 inviterer vi alle kristne til å være med på en nasjonal bønnedag for mediene. Kan deres fellesskap også be for mediene denne dagen? 

Grunnen til at vi arrangerer dette, er todelt: 

  • Mediene er en samfunnsarena som påvirker oss, enkeltmennesker og samfunn. Holdninger og livssyn preges, forståelsen av rett og galt formes. Og vi som kristne har valget: Å påvirke eller la oss påvirke. Det kristne oppdraget gjør at vi må være på denne arenaen, som lys og salt – for å gi mennesker en mersmak av Jesus! For å kjempe for godhet, sannhet og tro i mediene, så liv og samfunn blir forandret. 
  • Derfor ber vi! Fordi bønnens makt overgår vår forstand. Vi ber til han som «kan gjøre uendelig mye mer enn det vi ber om og forstår» (Ef 3,20). Og han har gitt oss en rekke løfter knyttet til det at Guds folk ber til ham. 

Deres forsamling eller menighet kan velge hvordan dere vil gjøre dette, slik det passer best inn i deres arbeid.

Bønner for mediene: 

1. Alle som arbeider i mediene

Himmelske Far, vi ber for alle som arbeider i mediebransjen. Åpenbar for dem de uendelige dybdene i din kjærlighet. Vis dem veien til et liv i et levende fellesskap med deg, her i livet og i evigheten, gjennom din sønn Jesus Kristus. Vi ber om at de som søker deg, finner deg, at sårede blir helbredet, at desillusjonerte får håp, trette får nye krefter og at din godhet fyller deres liv. 

2. Journalister og ansatte i nyhetsmediene

Allmektige Gud, vi ber for journalister og ansatte i nyhetsmediene. Takk for sannhetssøkere som taler de svakes sak, avdekker urett og bringer undertrykkelse frem i offentlighetens avslørende lys. Vi ber om visdom og mot, at løgnen og falske nyheter ikke får plass, men at sannheten vinner frem og bringer rettferdighet og forsoning mellom mennesker. 

3. Mennesker i underholdnings- og mediebransjen

Evige Gud og Skaper, takk for mennesker i underholdnings- og mediebransjen som du har velsignet med kreativitetens gave. Vi ber om at hver av dem innser at du er Skaperen av alle ting, kilden til kreativitet, og at de vil bruke sine talenter til å bygge opp og bringe ære til deg, Giveren av alt liv.

 

4. Medieledere og influensere 

Vår Herre og Gud, vi ber for medieledere og influensere, at du gir dem en dyp overbevisning om sannhet og løgn, godhet og ondskap, rett og galt – og at de bruker sin posisjon til å fremme det som er rett, sant og godt. 

5. Kristne som arbeider i mediene 

Himmelske Far, vi ber om at kristne som arbeider i mediene må bli fylt med Den hellige ånd, at de må være preget av nåde og ydmykhet. Vi ber om at de som arbeider der, på ideenes markedsplass, må gjøre det med integritet, visdom og faglig høy kvalitet. 

6. Barn og unge 

Herre Jesus, du som er veien, sannheten og livet, vi ber for barn og unge i landet vårt. La dem bruke mediene på en måte som gir glede, trygghet, læring og fellesskap. Hjelp dem å ta gode medievalg og beskytt dem mot ondskap og destruktivt innhold. Bevar deres hjerter og tanker i Kristus Jesus. 

7. Mediemisjon 

Kjære Far, du som vil at alle mennesker skal bli frelst, vi ber for alle som bruker mediene til å forkynne evangeliet. La dem være bærere av nåde, håp, forsoning og gjenopprettelse – med deg og med sine medmennesker. Gi mennesker et møte med deg, den eneste sanne Gud, og ham du har utsendt, Jesus Kristus, vår Herre og Frelser. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så gammel at jeg husker barnetimen på radio. Lørdag ettermiddag var det fast rutine å lytte til hørespill, og Stompa var et...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene!
Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave.
Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$