Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Be for stortingsvalget!

av | 8. sep, 2021 | Nyheter

Be for stortingsvalget!

av sep 8, 2021

– La oss be for politikere som i nasjonale og lokale medier jobber for demokratiet og for å bygge landet, sier Jarle Haugland, daglig leder i Tro & Medier. – Vi kan være uenig med dem, det er noe av det viktige og flotte med et fritt land. Og de er ikke feilfrie, men vi må ikke glemme at dette er personer som i stor grad brenner for å bidra til å forme et godt samfunn, og noen av dem må stå i ganske tøffe kamper i mediene – ikke minst i møte med kommentarfeltene.

Han er en av mange kristenledere i Norge som har signert et opprop om bønn for stortingsvalget. Grunnen er bibelsk. 

Bibelen forteller oss at vi skal be for «alle som er i høy stilling», noe som inkluderer landets stortingspolitikere. Å be er en del av det kristne samfunnsansvaret, der vi ber i tillit til og forventning om at bønn til den allmektige har makt til å prege historiens gang, sier Haugland.

Oppfordring

Leder i Nasjonalt Bønneråd, Jon Steinar Kjøllesdal, viser også til bibelverset i 1. Tim 2,2. 

– Vår oppfordring er derfor: Gå sammen i bygd og by og be for landet de siste ukene frem mot valgdagen 13. september, sier Kjøllesdal.

Denne bønnen står kristenlederne sammen om:

Vi ber for alle som stiller til valg. Vi ber også for medias rolle i videreformidlingen av valgkampen. Må det bli en redelig og respektfull tone mellom kandidatene, og må velgerne få et sant bilde av hva hvert parti står for. 

Vi ber for selve demokratiet, at ytringsfrihet og meningsmangfold skal ha gode kår, og at folket ser verdien av å bruke stemmeretten. Vi ber om rom for ulike livssyn, inkludert kristen tro i den offentlige debatten. Må vi få ekte toleranse og et oppgjør med alle former for rasisme og antisemittisme. 

Vi ber om politikere som er motivert av nestekjærlighet og rettferdighet. La oss få en regjering som gir folk hjelp til å leve og som forsvarer livets ukrenkelighet, enten det gjelder spørsmål om bioteknologi, ufødte barn, gamle eller syke. 

Vi ber om politikk som styrker familiene, så barna kan få oppleve det nære fellesskap med mor og far. Vi ber om et valgresultat som fremmer en god oppvekst for barn og unge, og forsterker bekjempelse av vold og overgrep. 

Vi ber om politikere med visdom og dømmekraft som tenker langsiktig og forvalter landets naturgitte ressurser godt. La oss se gründerskap og innovasjon av nyttige produkter og tjenester som både skaper arbeidsplasser og samtidig bygger samfunnet, slik haugianerne gjorde. 

Vi ber om politikere som bidrar til god mottakelse av innflyttere til landet og beskyttelse og hjelp til mennesker i andre deler av verden; fattige, flyktninger, fanger og forfulgte. Vi ber om politikk som bidrar til rettferdige og fredelige løsninger på konflikter, og vi ber om fred for Norges grenser. 

Her er kristenlederne som har signert bønneoppropet: 

Alv Magnus
Alexander Mentzoni
Andreas Nordli
Anita Thrana
Anne Christiansen
Anne Lise Søvde Valle
Arne Borgersen
Arnfinn Clementsen
Arnt Jakob Holvik
Asbjørn Simonnes
Benedicte Mella
Bertil Andersson 

Birger Wroldsen
Bjørn Bjørnø
Bjørn Olav Hanssen
Dag Øyvind Juliussen
David Haddeland
Egil Elling Ellingsen
Einar Ekerhovd
Eivind Arnevåg
Elin Linde Fagerbakke
Elisabeth Mork
Erik Furnes
Erling Thu 

Geir Fagerbakke
Geir Morten Rogstad
Grete Jarlesdatter Vangstad
Gunnar Brudeli
Gøran Byberg
Halvor Lindal
Hanne Eliassen
Hans Kristian Skaar
Håkon Fagervik
Ingjerd Breian Hedberg
Jens Kåre Lindal
Jarle Haugland
Jarle Skullerud 

Jo Hedberg
Joakim Magnus
John Malvin Eriksen
Jon Steinar Kjøllesdal
Jørgen Aass
Kjetil Vestel Haga
Kristoffer Stokke
Lars Christian Gjerlaug
Leif J. Johannessen
Linda Askeland
Linn Myhr
Noralv Askeland 

Per Bardley
Per Arne Gjerde
Randi Anne Skårdal
Rolf Ekenes
Rolf Gunnar Heitmann
Rolf Kjøde
Runar Byberg
Sten Sørensen
Stephan Christiansen
Svein Granerud
Søster Mirafora
Terje Aadne 

Terje Dahle
Tarjei Cyvin
Therese Egebakken
Tone Baller
Trond Løberg
Øivind Augland
Øystein Gjerme
Øystein Hilleren
Øyvind Haraldseid
Øyvind Åsland 

Dersom du brenner for bønn, les mer om vårt bønnebrev her. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli fastgiver i nettVerket eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så gammel at jeg husker barnetimen på radio. Lørdag ettermiddag var det fast rutine å lytte til hørespill, og Stompa var et...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$