Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Bibelskole får dobbelt så mange dataspillere

av | 16. aug, 2018 | Nyheter

Bibelskole får dobbelt så mange dataspillere

av aug 16, 2018

– Det er et behov og et stort ønske om en linje for dataspillere, sier gaming-lærerne.

Denne høsten står 11 ferske elever og to stipendiater klare til å ta fatt på bibelskoleåret på linjen «Bibel, Gaming og Digital kultur» på Fjellhaug Bibelskole i Oslo.

Landets første bibelskole som fikk en egen linje for dataspill i fjor, opplevde et vellykket første skoleår med gode tilbakemeldinger fra både elevene og fra skolen og Norsk Luthersk Misjonssamband generelt.

– Jeg er veldig fornøyd med skoleåret i fjor. Det er et behov og et ønske om en slik linje, og jeg tror at også enda flere folkehøgskoler og bibelskoler vil få linjer for e-sport og gaming i fremtiden, sier ansvarlig for linjen, Andreas Ruud, til KPK.

Tekst/foto: Markus Plementas
KPK

Dobbler elevantallet

Ruud, som er lærer på Bibelskolen Fjellhaug og som selv har et personlig forhold til dataspill, er svært glad for at han nå kan ønske velkommen nesten dobbelt så mange elever som i fjor. Årets elever består av 11 gutter.

– Det er ingen tvil om at elevene på gaming-linjen er de som bruker mest tid i klasserommet. De har nok mer egenøving enn elevene på musikklinjen, spøker Fjellhauglæreren.

I tillegg til bibelundervisning, gaming, spillanalyser og turer til e-sportkonkurranser i utlandet, lager elevene sine egne podcaster der de snakker om og anmelder spill, de lager live-streamer og de får direkte veiledninger fra proffesjonelle spillere i konkurranserelaterte spill.

GLEDER SEG TIL SKOLESTART: Gaming-lærerne Christian B. Fonneland (til venstre) og Andreas Ruud er klare for å ønske velkommen nesten dobbelt så mange dataspillere til høstens skolestart på Fjellhaug bibelskole.

– Det varierer litt fra uke til uke, men omtrent en tredjedel av skoletiden består av gaming-relaterte aktiviteter. Målet for linjen er å formidle sunn spilleglede og samtidig la elevene få vokse i den kristen tro, sier Ruud.

Integreres i skolemiljøet

I et rom på Fjellhaug bibelskole står en rad med dataskjermer på rad og venter på årets elever. Det er her elevene på linjen kommer til å bruke mye av tiden sin – både i og utenfor skoletid.

Men det betyr ikke nødvendigvis at de ikke får kontakt med de andre elevene på bibelskolen, sier markedskonsulent og gaming-lærer Christian B. Fonneland.

– Hvordan går elevene på gaming-linja overens med resten av elevene på bibelskolen?

– Det er lett å trekke ned hit etter en middag og sitte på gamingrommet til det stenger for dagen. Men vi opplever at også elever fra andre linjer trekker ned hit og spiller sammen elevene våre, sier Fonneland.

– Alle elevene fikk kontakt på tvers av klassene, skyter Ruud inn.

Med en stadig voksende gaming-kultur både i Norge og internasjonalt, mener begge at det er naturlig at også en bibelskole skal rette seg mot denne gruppen ungdommer.

KPK

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så gammel at jeg husker barnetimen på radio. Lørdag ettermiddag var det fast rutine å lytte til hørespill, og Stompa var et...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$