Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

F&M roser Alvar N. Bergendal

av | 28. mai, 2015 | Ukas ros

«Seksualopplysning er i våre dager lett tilgjengelig. Det undervises i det på skolene, NRK har laget mange programmer om det og vi har nettsider som klara-klok.no og ung.no. Barn og unge, og voksne for den saks skyld, har utvilsomt nytte av å se sex og kjærlighet fremstilt som en god og naturlig del av livet, men har normaliseringen gått for langt?» skriver Bergendal, som er student ved Universitetet i Bergen, i kronikken på NRK Ytring.

skjermbilde---kronikk---bergendalBergendal ønsker å belyse at det skapes et overveldende inntrykk av at «alle andre» har hatt sex, og at det dermed er noe galt med dem som ikke har det. Kronikken avsluttes på følgende måte:

«Seksualdriften og ønsket om kjærlighet vil alltid være grunnleggende menneskelige behov. Likevel burde det uten tvil komme mye klarere fram i seksualopplysningen at det også er naturlig ikke å ha funnet kjærligheten eller hatt sex. Dette vil antakeligvis få dem som ikke har klart seg så bra når det gjelder disse tingene til å tenke at de også er normale, og gjøre det lettere.»

– Samfunnet vårt er gjennomseksualisert, og vi trenger absolutt slike innspill i samfunnsdebatten. Tusen takk til Alvar Bergendal for at han løfter frem temaet. I tillegg har han fulgt med på kommentarene nedenfor kronikken og kommet med konstruktive tilbakemeldinger. Det skaper et godt utgangspunkt for en nyttig debatt, sier Alexis Lundh, leder for Ungdom & Medier.

 

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$