Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Hva er egentlig privat på Facebook?

av | 21. jun, 2016 | Nyheter

På et seminar under Nordiske Mediedager forklarte Henk van Ess, ekspert på søk i sosiale medier, hvordan det er mulig å finne informasjon om folk du ikke kjenner på Facebook. «I det øyeblikket du publiserer noe på tidslinja di og vennene dine liker eller kommenterer det, så er det mulig for andre å finne det», sa han og demonstrerte hvordan. En tilfeldig person i salen fikk privatlivet sitt brettet ut på storskjermen.

Sikkerhetsinnstillingene på Facebook endres stadig siden de har som målsetning å gjøre verden til et mer åpent sted. Det gagner annonsemarkedet deres. Vi som brukere betaler med bilder av barna, solnedganger og middager. Det er kjekt å dele glimt fra livet med venner og bekjente, men det er ikke fullt så kjekt å møte noen på gata som selger dine private bilder.

Forbrukerrådet har laget en video der de illustrerer dette. Alle klikker på og godtar vilkårene, men uten å lese hva de egentlig sier ja til. Kampanjen #appfail inviterer folk til å si fra om at det ikke er greit at for eksempel at apper fratar folk grunnleggende personvern.

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$