Medierosen 2016 til Andreas Håtveit

av | 8. sep, 2016 | Ukas ros

Årets kåring av Medierosen hadde mange gode kandidater, kanskje flere enn vanlig. Det var rekordstor oppslutning om årets avstemning, og  det var et overveldende flertall av stemmer som gikk til Andreas Håtveit.

I begrunnelsen for prisen står det:  

Andreas Håtveit er en av Norges beste freestylekjørere gjennom tidene. Det siste året er han også kjent fra tv-programmer som "Mesternes Mester" og "Mer enn gull". Her har han formidlet den kristne tro på en positiv og ekte måte i beste sendetid på tv, i underholdningsprogrammer, rett og slett ved å være seg selv. På en inspirerende måte har Andreas Håtveit delt evangeliet frimodig og naturlig, med smittende livsglede og humør.  

I en tid der vi fristes til å avskrive kristentroen som en relevant del av offentligheten, har Håtveit vært et friskt pust og et levende motargument mot denne holdningen. Troen har sin plass, også i et medielandskap der det sekulære løftes opp som idealet. For å låne ord fra Jesus: Det handler om å ikke sette lyset under et kar, men la det lyse for alle. Også i mediene.  

Takknemlig prisvinner

Andreas Håtveit tok selv imot prisen.

– Det er veldig hyggelig å motta denne prisen. Jeg har tenkt gjennom hva jeg ønsker å vise som kristen og hvordan jeg skal takle ting og ulike situasjoner. Et av mine mål har vært å være et trofast vitne for Jesus. Det håper jeg at jeg har klart, sier Håtveit. 

Det har blitt gjennomført en nettavstemning, og her var det et overveldende flertall av stemmer som gikk til Andreas Håtveit. Så publikum og juryen er helt samstemte i kåringen: Andreas Håtveit er vinner av Medierosen 2016!  

 Juryen har bestått av Lars Dahle, førsteamanuensis ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen, daglig leder for Damaris Norge og Lausanne Catalyst for Media Engagement, Anne Lise Søvde, daglig leder NORME og Jarle Haugland, daglig leder Familie & Medier. 

Litt om Medierosen  

Medierosen er en oppmuntringspris, og går til en person eller en redaksjon som har bidratt til å løfte frem det gode i mediene. Selve prisen er en illustrasjon laget av Marvin Halleraker og deles ut en gang i året.  

Tidligere vinnere av Medierosen:  

2015 NRK for «Salmeboka minutt for minutt»  

2014 Aftenposten for «Sweatshop»  

2013 Margreth Olin, for filmen De andre  

2012 Nyhetsredaksjonen i TV 2, for kampanjen «Slaver i Norge»  

2011 Tv Inter/Mentor Medier  

2010 Redaksjon og deltakere i Ingen grenser  

Vår 2009 Vigleik Brekke (Kystradioen, lokalradioarbeid i Norge)  

Høst 2008 Helge Gudmundsen (NRK1 og P1)  

Vår 2008 Migrapolis (NRK)  

Høst 2007 Oddgeir Bruaset (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu).  

Vår 2007 Espen Ottosen (informasjonsleder i NLM),  

Høst 2006 Kathrine Moholt (Jakten på kjærligheten)  

Vår 2006 Erik Thorstvedt (Heia Tufte),  

Høst 2005 Egil Svartdahl (Søndagsåpent)  

#

Siste innlegg

$
Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$