Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Medierosen 2016 til Andreas Håtveit

av | 8. sep, 2016 | Ukas ros

Årets kåring av Medierosen hadde mange gode kandidater, kanskje flere enn vanlig. Det var rekordstor oppslutning om årets avstemning, og  det var et overveldende flertall av stemmer som gikk til Andreas Håtveit.

I begrunnelsen for prisen står det:  

Andreas Håtveit er en av Norges beste freestylekjørere gjennom tidene. Det siste året er han også kjent fra tv-programmer som "Mesternes Mester" og "Mer enn gull". Her har han formidlet den kristne tro på en positiv og ekte måte i beste sendetid på tv, i underholdningsprogrammer, rett og slett ved å være seg selv. På en inspirerende måte har Andreas Håtveit delt evangeliet frimodig og naturlig, med smittende livsglede og humør.  

I en tid der vi fristes til å avskrive kristentroen som en relevant del av offentligheten, har Håtveit vært et friskt pust og et levende motargument mot denne holdningen. Troen har sin plass, også i et medielandskap der det sekulære løftes opp som idealet. For å låne ord fra Jesus: Det handler om å ikke sette lyset under et kar, men la det lyse for alle. Også i mediene.  

Takknemlig prisvinner

Andreas Håtveit tok selv imot prisen.

– Det er veldig hyggelig å motta denne prisen. Jeg har tenkt gjennom hva jeg ønsker å vise som kristen og hvordan jeg skal takle ting og ulike situasjoner. Et av mine mål har vært å være et trofast vitne for Jesus. Det håper jeg at jeg har klart, sier Håtveit. 

Det har blitt gjennomført en nettavstemning, og her var det et overveldende flertall av stemmer som gikk til Andreas Håtveit. Så publikum og juryen er helt samstemte i kåringen: Andreas Håtveit er vinner av Medierosen 2016!  

 Juryen har bestått av Lars Dahle, førsteamanuensis ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen, daglig leder for Damaris Norge og Lausanne Catalyst for Media Engagement, Anne Lise Søvde, daglig leder NORME og Jarle Haugland, daglig leder Familie & Medier. 

Litt om Medierosen  

Medierosen er en oppmuntringspris, og går til en person eller en redaksjon som har bidratt til å løfte frem det gode i mediene. Selve prisen er en illustrasjon laget av Marvin Halleraker og deles ut en gang i året.  

Tidligere vinnere av Medierosen:  

2015 NRK for «Salmeboka minutt for minutt»  

2014 Aftenposten for «Sweatshop»  

2013 Margreth Olin, for filmen De andre  

2012 Nyhetsredaksjonen i TV 2, for kampanjen «Slaver i Norge»  

2011 Tv Inter/Mentor Medier  

2010 Redaksjon og deltakere i Ingen grenser  

Vår 2009 Vigleik Brekke (Kystradioen, lokalradioarbeid i Norge)  

Høst 2008 Helge Gudmundsen (NRK1 og P1)  

Vår 2008 Migrapolis (NRK)  

Høst 2007 Oddgeir Bruaset (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu).  

Vår 2007 Espen Ottosen (informasjonsleder i NLM),  

Høst 2006 Kathrine Moholt (Jakten på kjærligheten)  

Vår 2006 Erik Thorstvedt (Heia Tufte),  

Høst 2005 Egil Svartdahl (Søndagsåpent)  

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$