Ukas ros går til Jon Fosse!

av | 13. des, 2023 | Ukas ros

Ukas ros går til Jon Fosse!

av des 13, 2023

Ukas ros går denne gang til den norske forfatteren Jon Fosse, som den 10. desember mottok Nobelprisen i litteratur. 

Fosse benyttet anledningen hele to ganger til å takke Gud offentlig, noe som ble dekket bredt av norske medier. Den første gangen i sitt Nobelforedrag den 7. desember, på norsk, og igjen i sin takketale den 10. desember, på engelsk.

Dagen skriver i en artikkel om hvordan Fosse har slått seg til ro i den katolske kirken, og at troen påvirker verdensbildet.

Kristus får en sentral plass i den måten du forstår liv og verden på. Det betyr likevel ikke at du vet noe, men at du velger å tro på det, sa han i et intervju til NRK, i følge avisen Dagen. 

Det å takke Gud offentlig er så unorskt at det har skapt overskrifter i Norge. Nettavisen skrev 9. desember en kommentar om nettopp dette, hvor politisk kommentator Maja Sojtaric lurer på hvorfor norske kulturkommentatorer har et problem med at Gud spiller en stor rolle for Jon Fosse.

Vi synes det er flott at Jon Fosse offentlig takker Gud. Vi er et sekularisert samfunn som følger myten om at troen er en privatsak. Jon Fosses enkle og naturlige takk til Gud er en god motvekt til dette. Derfor får Jon Fosse Ukas ros! 

Vi gratulerer også Jon Fosse med Nobelprisen! 

Foto: Screenshot fra Jon Fosses foredrag hentet fra Nobelprize.org

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli fast giver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam forteller evangeliet til barn, og skal nå oversettes til norsk. Bidra til å få skikkelig gode norske stemmer i serien!

#
$