Ukas ros til Uro på NRK

av | 8. jan, 2019 | Ukas ros

Ukas ros til Uro på NRK

av jan 8, 2019

Foto: NRK

Igjen er Leo Ajkic ute og treffer mennesker. Forrige gang ga Leo oss et innblikk i hverdagen til noen av dem som flykter i programmet Flukt på NRK. Programmet ble tatt godt imot, nominert til Medierosen i 2017 og vant Gullruten. Nå er han på hjemmebane og lytter til våre bekymringer. Det ønsker vi å rose.  

I den nye serien Uro skal Leo lytte til bekymringer. Han tror at hvis vi lytter til hverandre, kan vi unngå at uroen vokser seg stor og blir til frykt og splittelse.  

«Jeg vil høre hva som uroer det norske folk. For kanskje kan uro bli til håp», sier Ajkic i introen til programserien.  

– Serien kunne knapt ha kommet på et bedre tidspunkt. På mange områder har den offentlige debatten hardnet til, ikke minst i kommentarfelt og sosiale medier. Dette bidrar til en opplevelse av økt polarisering i samfunnet, sier Jarle Haugland, daglig leder i Tro & Medier.  

Men det er mer ved programmet enn å bare lytte og prøve å snu uroen til håp. I den første episoden viser programmet på en god måte hvor viktig de frivillige ildsjelene er for å bygge et godt samfunn. 

– Om det er ungdommene som arrangerer gatefest, boksetreneren – eller i ditt lokalmiljø: ungdomslederen i menigheten, fotballtreneren eller natteravnene – så trenger vi mennesker som ser andre, ønsker å gi dem kjærlighet, tilhørighet og muligheter til å vokse som menneske, sier Jarle.  

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$