Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Bibelen på podkast ble redningen

av | 9. mar, 2022 | Mediekommentaren

Bibelen på podkast ble redningen

mar 9, 2022

Av Jenny Ofrim Bruvik

I 365 dager, med noen unntak, har jeg prøvd å lese etter en bibelleseplan som tar for seg hele Bibelen på ett år. For meg var dette et stort mål jeg ikke var sikker på om jeg ville klare å gjennomføre. Jeg er ingen lesehest og jeg synes at øynene begynner å flakke og hodet blir tungt etter kun et par minutter lesing. For å lese hele Bibelen på ett år kreves det å lese mellom fire og seks kapitler om dagen, og for meg tok dette mellom 30 og 45 minutter. 

I begynnelsen av året… 

I begynnelsen av året var jeg engasjert og dedikert. Jeg hadde faste tider hvor jeg leste, og jeg gikk veldig systematisk til verks. Jeg leste virkelige spennende historier om skapelsen, om Gud, om meg selv og om livet vi er kalt til å leve. 

Ca. halvveis i året… 

Ca. halvveis i året begynte jeg å bli umotivert. Jeg leste, men syntes at tekstene, spesielt de i Det gamle testamentet, var tunge og lite oppmuntrende. Jo mer jeg skummet, jo vanskeligere ble det å virkelig forstå Guds mening i det som er skrevet. Likevel holdt jeg det gående, selv om jeg noen ganger, kanskje, hvis jeg skal være ærlig, følte det var mer destruktivt enn livgivende. 

Mot slutten av året… 

Mot slutten av året begynte det virkelig å gå nedover. Jeg tok meg selv i å «krysse av» selv om jeg egentlig ikke hadde lest ordentlig igjennom kapitlene. Jeg er veldig imot juks, og kom fram til at jeg måtte gjøre grep. Mye av motivasjonen ble borte når det å lese ble en «må-gjøre-ting» og når jeg ikke lenger så gullet som ligger imellom linjene. Mye av problemet for meg lå også i at lesingen tok for mye tid. Ikke det at jeg ikke hadde tiden, men fordi det for meg var vanskelig å lese så lenge på en gang. Derfor begynte jeg halvveis i bibelleseplanen å høre kapitlene fra Det nye testamentet på podkast. Da har jeg ikke lest de, men jeg har likevel hørt det, tilegnet meg det og tilrettelagt for at jeg kan grunne på det. 

Bibelen på podkast… 

Bibelen på podkast ble virkelig en god hjelp for meg. Som nevnt innledningsvis er jeg ingen lesehest. Jeg liker kreativitet, jeg liker høyt tempo og variasjon. Det å kunne lytte til Bibelen gjorde det tilgjengelig for meg på en helt annen måte. Det er fantastisk å kunne gå opp Fløyen og høre historier om en Far som alltid er med, som alltid står med åpne armer og elsker. Eller å bli minnet om en skapende Gud og vårt kall til å skape mens man sitter og maler et bilde. 

Lytt til Bibelen på podkast her! 

Det at man kan ta imot Guds ord uten å bruke øynene ga meg et helt annet bilde på hva historiene betyr. Det tillot meg å i større grad bruke kreativitet, som er gitt av Gud, til tolkning. Det oppleves mer visuelt og ekte, og det tilfører virkelig mye godt inn i min tro og mitt gudsliv. Det er ikke sikkert Bibelen på podkast skal erstatte lesingen for alle, men jeg tror det kan det tilføre noe. Og kanskje kan det tilgjengeliggjøre Bibelen mer for de som synes det er vanskelig og tungt å lese. 

Jeg gleder meg til Det gamle testamentet også kommer ut, og jeg håper og ber om at det skal bli til velsignelse for flere enn meg! 

 

 

For innspill, spørsmål eller kommentarer,

send e-post til  Jenny Ofrim Bruvik , jenny@troogmedier.no 

Bilde: Unsplash.com

Kommentaren kan fritt benyttes med kildehenvisning. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så gammel at jeg husker barnetimen på radio. Lørdag ettermiddag var det fast rutine å lytte til hørespill, og Stompa var et...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$