bilde

Bibelen på podkast ble redningen

mar 9, 2022

  • Facebook
  • Twitter

Av Jenny Ofrim Bruvik

I 365 dager, med noen unntak, har jeg prøvd å lese etter en bibelleseplan som tar for seg hele Bibelen på ett år. For meg var dette et stort mål jeg ikke var sikker på om jeg ville klare å gjennomføre. Jeg er ingen lesehest og jeg synes at øynene begynner å flakke og hodet blir tungt etter kun et par minutter lesing. For å lese hele Bibelen på ett år kreves det å lese mellom fire og seks kapitler om dagen, og for meg tok dette mellom 30 og 45 minutter. 

I begynnelsen av året… 

I begynnelsen av året var jeg engasjert og dedikert. Jeg hadde faste tider hvor jeg leste, og jeg gikk veldig systematisk til verks. Jeg leste virkelige spennende historier om skapelsen, om Gud, om meg selv og om livet vi er kalt til å leve. 

Ca. halvveis i året… 

Ca. halvveis i året begynte jeg å bli umotivert. Jeg leste, men syntes at tekstene, spesielt de i Det gamle testamentet, var tunge og lite oppmuntrende. Jo mer jeg skummet, jo vanskeligere ble det å virkelig forstå Guds mening i det som er skrevet. Likevel holdt jeg det gående, selv om jeg noen ganger, kanskje, hvis jeg skal være ærlig, følte det var mer destruktivt enn livgivende. 

Mot slutten av året… 

Mot slutten av året begynte det virkelig å gå nedover. Jeg tok meg selv i å «krysse av» selv om jeg egentlig ikke hadde lest ordentlig igjennom kapitlene. Jeg er veldig imot juks, og kom fram til at jeg måtte gjøre grep. Mye av motivasjonen ble borte når det å lese ble en «må-gjøre-ting» og når jeg ikke lenger så gullet som ligger imellom linjene. Mye av problemet for meg lå også i at lesingen tok for mye tid. Ikke det at jeg ikke hadde tiden, men fordi det for meg var vanskelig å lese så lenge på en gang. Derfor begynte jeg halvveis i bibelleseplanen å høre kapitlene fra Det nye testamentet på podkast. Da har jeg ikke lest de, men jeg har likevel hørt det, tilegnet meg det og tilrettelagt for at jeg kan grunne på det. 

Bibelen på podkast… 

Bibelen på podkast ble virkelig en god hjelp for meg. Som nevnt innledningsvis er jeg ingen lesehest. Jeg liker kreativitet, jeg liker høyt tempo og variasjon. Det å kunne lytte til Bibelen gjorde det tilgjengelig for meg på en helt annen måte. Det er fantastisk å kunne gå opp Fløyen og høre historier om en Far som alltid er med, som alltid står med åpne armer og elsker. Eller å bli minnet om en skapende Gud og vårt kall til å skape mens man sitter og maler et bilde. 

Lytt til Bibelen på podkast her! 

Det at man kan ta imot Guds ord uten å bruke øynene ga meg et helt annet bilde på hva historiene betyr. Det tillot meg å i større grad bruke kreativitet, som er gitt av Gud, til tolkning. Det oppleves mer visuelt og ekte, og det tilfører virkelig mye godt inn i min tro og mitt gudsliv. Det er ikke sikkert Bibelen på podkast skal erstatte lesingen for alle, men jeg tror det kan det tilføre noe. Og kanskje kan det tilgjengeliggjøre Bibelen mer for de som synes det er vanskelig og tungt å lese. 

Jeg gleder meg til Det gamle testamentet også kommer ut, og jeg håper og ber om at det skal bli til velsignelse for flere enn meg! 

 

 

For innspill, spørsmål eller kommentarer,

send e-post til  Jenny Ofrim Bruvik , jenny@troogmedier.no 

Bilde: Unsplash.com

Kommentaren kan fritt benyttes med kildehenvisning. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This