Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Er det mulig med en digital bibelvekkelse?

av | 16. jun, 2021 | Mediekommentaren

Er det mulig med en digital bibelvekkelse?

jun 16, 2021

Av Jarle Haugland

I fjor kom de første av over 70 filmer fra The Bible Project på norsk, etter et stort, felleskristent spleiselag. I år lanserte Preach! «Bibelen på podkast», der Det nye testamentet er gjort gratis tilgjengelig på alle podkastplattformer. Og i koronatiden har kristen-Norge tilegnet seg høy kompetanse på digital formidling i ulike kanaler og formater. Kan vi dermed håpe at dette kan bidra til en fornyet begeistring for Guds ord? Kan vi se en ny generasjon som får øynene åpnet for den kilden av liv som Bibelen er? Det er min bønn og min drøm. 

Samtidig viser virkeligheten noe annet. Flere piler peker nedover for den kristne tro i landet vårt. Respekten for Gud avtar, samlivsetikken beveger seg bort fra klassisk kristen tro og folk flest virker å ha et likegyldig eller skeptisk forhold til kristendommen. I medielandskapet ser vi spor av endringen blant annet i seksualiseringen, økt banning og et generelt fravær av den kristne stemmen i offentligheten. 

Det er i slike tider vi får testet hva eller hvem vi har vår tro til.  

Er vår tillit til fornyet markedsstrategi for kristne? Er det barrikadekampen for de kristne verdiene som skal snu pilene? Jeg tror vi altfor ofte begynner i feil ende i slike tider. Håpet vårt ligger ikke i det ytre. Vårt håp ligger i en fornyet tillit til Gud og hans ord. Skal vi se mennesker i vårt land vende seg til Gud – for det er jo det vi snakker om: at mennesker kommer til tro, ikke først og fremst at vi bevarer en kulturarv – trenger vi å se Guds barn vende seg til ham. At vi lengter etter å være i hans nærvær, at vi drikker av hans kilder, at vi ser opp til ham og stråler av glede, at vi lar oss fylle av hans godhet. At åndens frukt vokser frem i oss: kjærlighet, glede, fred, godhet, mildhet og så videre. Dette er det som kan snu pilene. Dette er det som kan gjøre at mennesker opplever en tiltrekkende nåde, sannhet, kjærlighet og kraft hos Guds folk. Derfor lengter jeg etter å se Bibelen igjen være en levende bok blant oss kristne, der vi i begeistring, ydmykhet og lengsel drikker av hans kilder – analogt eller digitalt. 

Så finnes det tider da vi må opp på barrikadene. Tider da vi må kjempe mot urett, være en stemme for de stemmeløse og slåss mot undertrykkelse. Profeten har også sin plass i å lede mennesker tilbake til Gud. Men vi kan kun profetere om vi først lar Guds avslørende lys skinne i våre hjerter. Vi kan kun bringe frihet til mennesker om vi selv har møtt han som setter fullkomment fri. Vi kan kun kjempe mot urett om vi først har blitt fylt av Guds endeløse kjærlighet for ethvert menneske. Da, og først da, kan vi være døråpnere til en annen virkelighet, som bringer nåde, sannhet og liv. 

Kan vi derfor igjen hente Bibelen ned fra hylla, eller oppleve en digital bibelvekkelse der vi lytter til Bibelen på podkast eller ser filmene fra The Bible Project – og der møter en Gud som elsker oss, fyller oss med sin godhet og sender oss ut for å bringe hans kjærlighet og godhet videre? 

Kommentaren kan fritt benyttes med kildehenvisning. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli fastgiver i nettVerket eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så gammel at jeg husker barnetimen på radio. Lørdag ettermiddag var det fast rutine å lytte til hørespill, og Stompa var et...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$