Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Hele Bibelen tilgjengelig på gratis podkast

av | 14. des, 2022 | Nyheter

Hele Bibelen tilgjengelig på gratis podkast

av des 14, 2022

Det har tatt Daniel Sæbjørnsen omtrent 180 timer å lese inn hele Bibelen. Nå håper han det kan føre mennesker inn i en nærere relasjon til Jesus. Hele Bibelen er nå tilgjengelig der du lytter til podkast!  

Det er med stor glede Tro & Medier nå lanserer en fullstendig innspilling av Bibelen på podkast. Siden vi lanserte Det nye testamentet våren 2021, har vi hatt over 430 000 nedlastede kapitler av Bibelen. Den 16. desember slippes Det gamle testamentet på nettsiden bibelenpaapodkast.no og gjør Bibelen tilgjengelig på en lettvint måte for alle. Håpet er å nå langt ut, og å hjelpe mennesker til et nærere forhold til Jesus.  

 

Unikt gratistilbud 

Etter intens høytlesing over lang tid, kan Daniel Sæbjørnsen puste lettet ut. Han har tidligere lest inn Det nye testamentet, og er nå i mål med også Det gamle testamentet.

– Rent emosjonelt er det en utrolig deilig følelse! Tenk; nå har jeg fått lest høyt inn hele Bibelen på podkast, sier Sæbjørnsen, som er kommunikator i Preach!, et arbeid i Tro & Medier.

– Utover det rent subjektive, er det et stort arbeid som nå er fullført og som ikke mange andre i Norge har gjennomført – ja, faktisk er vår innlesning den eneste som er gratis tilgjengelig i Norge – og nå kan vi endelig gi dem Det gamle testamentet også! Det er stas, sier han.

Daniel Sæbjørnsen har tidligere lest inn Det nye testamentet. Nå lanseres også Det gamle testamentet, og hele Bibelen blir altså tilgjengelig på gratis podkast.
Foto: Kjetil Fyllingen.

Vanskelige slektstavler 

For å få lest inn hele Bibelen har Sæbjørnsen hatt 30 lesedager for GT og rundt seks for NT. Hvis en har lest i snitt rundt fem timer hver dag, så blir det en total på 180 timer, som er rett opp under fem arbeidsuker med fulle dager.

– Uansett hvor spennende bibelboken er, så klarer man ikke å lese konsentrert og velartikulert i åtte timer, i en full arbeidsdag. Og alt merarbeidet rundt gjør at man kan i hvert fall doble tiden, hvis ikke mer – før det er et ferdig produkt man kan lytte til, forteller Sæbjørnsen.

Han syntes det å lese inn Det nye testamentet gikk som en lek. Derfor sier han at han nok var litt naiv da han begynte på GT.

– Der ble det fort en realitetsorientering; først ved at GT inneholder 929 kapitler i kontrast til NTs 260 kapitler. For det andre er jeg langt mer fortrolig med NTs tekster, noe som naturlig gjør innlesningen enklere. For det tredje inneholder GT langt flere sjangre, ikke minst slektstavler med mange fremmednavn for oss nordmenn. Det var trolig noe av det vanskeligste ved innlesningen.

Lytt til Bibelen på podkast her! 

Prosentregning 

For å holde motivasjonen oppe, skrev Daniel Sæbjørnsen dagbok for hver lesedag. Her noterte han ned hvor mange kapitler han hadde lest, for så å regne ut hvor mange prosent han hadde igjen.

– Dette var «belønningen» på slutten av hver dag jeg leste. På den måten ble det tydelig for meg at det var progresjon i riktig retning!  Foruten for det, må jeg innrømme at prosjektet egentlig ikke har trengt for mye motivasjon. Det å få slik god tid til å være i Bibelen – som jeg tror er Guds livgivende ord – har vært en stor glede! Tenk å få bruke sin arbeidstid på det – få er så heldige!

 

Håpet for podkasten 

Sæbjørnsen har gjennom all lesingen oppdaget Det gamle testamentet på en ny måte. Og han har håp for hva det kan være med å bety i menneskers liv.

–  Jeg har blitt mer glad i Det gamle testamentet enn noen gang. Det sterkeste som står ut for meg er alle de messianske løftene om at det skulle komme en frelseskonge og med ham et frelsesrike. I GT er jo dette et generelt og udefinert håp, men i lys av Det nye testamentet får dette håpet et navn og et ansikt – Jesus Kristus!

– Ett av mine favorittvers de siste årene er fra Jesu møte med Emmausvandrerne. Hvor det står så vakkert i Lukas 24,27: «Og han begynte å utlegge for dem det som står om ham i alle skriftene, helt fra Moses av og hos alle profetene.» Her gjør evangelisten det klart at hele Bibelen har ett samlende sentrum, hvor alle pilene peker mot. Det er Jesus Kristus! Mitt håp og bønn er ikke at podkasten bare skal gi informasjon, men i dypeste forstand lede til relasjon med Ham som elsker oss og har gitt seg selv for vår frelse ved døden på korset!

 

Norsk Bibel 

Daglig leder i Tro & Medier, Jarle Haugland, er strålende fornøyd med å kunne gi denne gaven til det norske folk rett før jul. Og han vil gi en spesiell takk til Norsk Bibel.  

– Vi er utrolig takknemlige for at Norsk Bibel har gitt oss mulighet til å bruke deres bibeltekst, helt gratis. Vår bønn er at vi sammen kan bidra til ny bibelbegeistring og en digital bibelbevegelse blant unge, sier Haugland. 

Med innlesingen av Norsk Bibel som utgangspunkt, vil Tro & Medier også jobbe med å legge ut daglige episoder av Bibelen i året som kommer, for å gjøre det mulig å lytte seg gjennom Bibelen på ett år.  

 

Teamarbeid 

Daniel Sæbjørnsen er takknemlig for apparatet rundt i tiden under innspillingen. Han vil særlig løfte fram Kjetil Fyllingen, leder for omGud.net-arbeidet, og Sæbjørnsens leder.  

– Han er virkelig en helt! Han er den som har redigert alle feil underveis og som mekker filene sammen slik at det blir en utsøkt lytteropplevelse til slutt. Han kan ikke få nok heder for alle de timene han har lagt ned i kulissene for dette prosjektet. Samt hele teamet i Tro & Medier har både heiet og bidratt på ulikt vis. Team work makes the dream work, avslutter Daniel Sæbjørnsen begeistret.  

 

Denne flotte bibelressursen blir gjort tilgjengelig alle steder du hører podkast under navnet «Bibelen på podkast», samt på nettsiden www.bibelenpaapodkast.no. 

 

Lytt til Bibelen på podkast her! 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så gammel at jeg husker barnetimen på radio. Lørdag ettermiddag var det fast rutine å lytte til hørespill, og Stompa var et...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$