Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Leder mennesker til Jesus på nettet

av | 16. nov, 2017 | Nyheter

Leder mennesker til Jesus på nettet

av 16. nov 2017

– Det er mange steder man kan dele tro, sier Camilla Blokhus Svensson, som er e-coach. Hun svarer på spørsmål fra anonyme personer om kristen tro.

camilla-blokhus-svensson– Hva innebærer det å være e-coach?  

– Det handler om å være en medvandrer til et menneske som har meldt seg på nettkurs fra OmGud.net. Jeg har vært e-coach på to kurs, «Hvorfor Jesus?», som handler om det som er grunnleggende i kristen tro. I «personlig samtale»-kurset er det helt åpent hva man vil snakke om.

– Hvorfor valgte du å bli en e-coach?

– Målet er å lede mennesker nærmere Jesus. Jeg ønsker å møte mennesker og være sammen med de når de kommer med tro, tvil og spørsmål. Mennesker er spennende, og det er spennende å møte folk på nett. Ofte blir folk veldig åpne når man treffes der og det liker jeg godt.

– Har du en historie om en person som har gjort spesielt inntrykk på deg?  

– Det er en person som gikk gjennom en personlig prosess mens hun tok «Hvorfor Jesus»-kurset. Hun mener at kurset har bidratt til å sette ord på følelser og at Den hellige ånd har jobbet med henne. Hun har også gitt meg mye godt tilbake, noe som har velsignet meg. Det har vært utrolig flott.

– Hvilke personer passer til å være e-coach? 

– Egentlig alle. Hvis du er komfortabel med å skrive om tro så trengs det ulike personer. Det må være mange forskjellige typer e-coacher fordi de som skriver til oss er veldige ulike.

– Hva vil du si til andre som får utfordringen om å bli e-coach?  

– Det er ingenting å nøle med, man får veiledning og hjelp underveis. Og det handler vel så mye om å lytte til de som skriver og hva de har behov for.

– Hvilke muligheter ser du som en etterfølger av Jesus på nettet i 2017?   

– Det er vanvittig mange muligheter. Det er mange steder man kan dele tro, for eksempel på Facebook, i kommentarfeltene og andre steder. Men man må velge, man kan ikke gjøre alt. Det jeg har valgt er å kommentere hvis jeg for eksempel ser at noen er veldig kritiske til kristen tro og at det de skriver ikke stemmer med fakta. Ellers prøver jeg også å svare kristne som jeg synes går over streken og ikke viser nestekjærlighet i det de uttrykker. Jeg ønsker å vise hva jeg mener Jesus står for, også i kommentarfeltene.

– Det er viktig at vi våger å stå frem, at vi ikke blir redde og gjemmer oss bort. Det er ikke sikkert alle skal være tilstede i kommentarfeltene, men at vi kan finne vår måte å vise troen på nettet. Hvis jeg er på nett tenker jeg at det er naturlig å være kristen også der.

 

15 E-COACHER ER TILKNYTTET OMGUD.NET. OM DU ØNSKER Å VÆRE E-COACH KAN DU TA KONTAKT MED KJETIL FYLLINGEN PÅ E-POST: KJETIL@TROOGMEDIER.NO

Ønsker du å gi en gave og bidra til å gjøre Jesus synlig i mediene?
Ved å bli Mediepartner i Tro & Medier eller gi en gave på Vipps til 55256, hjelper du oss til å nå lenger.

Fikk du med deg?

La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så gammel at jeg husker barnetimen på radio. Lørdag ettermiddag var det fast rutine å lytte til hørespill, og Stompa var et...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$