bilde

Leder mennesker til Jesus på nettet

av 16. nov 2017

– Det er mange steder man kan dele tro, sier Camilla Blokhus Svensson, som er e-coach. Hun svarer på spørsmål fra anonyme personer om kristen tro.

camilla-blokhus-svensson
  • Facebook
  • Twitter
– Hva innebærer det å være e-coach?  

– Det handler om å være en medvandrer til et menneske som har meldt seg på nettkurs fra OmGud.net. Jeg har vært e-coach på to kurs, «Hvorfor Jesus?», som handler om det som er grunnleggende i kristen tro. I «personlig samtale»-kurset er det helt åpent hva man vil snakke om.

– Hvorfor valgte du å bli en e-coach?

– Målet er å lede mennesker nærmere Jesus. Jeg ønsker å møte mennesker og være sammen med de når de kommer med tro, tvil og spørsmål. Mennesker er spennende, og det er spennende å møte folk på nett. Ofte blir folk veldig åpne når man treffes der og det liker jeg godt.

– Har du en historie om en person som har gjort spesielt inntrykk på deg?  

– Det er en person som gikk gjennom en personlig prosess mens hun tok «Hvorfor Jesus»-kurset. Hun mener at kurset har bidratt til å sette ord på følelser og at Den hellige ånd har jobbet med henne. Hun har også gitt meg mye godt tilbake, noe som har velsignet meg. Det har vært utrolig flott.

– Hvilke personer passer til å være e-coach? 

– Egentlig alle. Hvis du er komfortabel med å skrive om tro så trengs det ulike personer. Det må være mange forskjellige typer e-coacher fordi de som skriver til oss er veldige ulike.

– Hva vil du si til andre som får utfordringen om å bli e-coach?  

– Det er ingenting å nøle med, man får veiledning og hjelp underveis. Og det handler vel så mye om å lytte til de som skriver og hva de har behov for.

– Hvilke muligheter ser du som en etterfølger av Jesus på nettet i 2017?   

– Det er vanvittig mange muligheter. Det er mange steder man kan dele tro, for eksempel på Facebook, i kommentarfeltene og andre steder. Men man må velge, man kan ikke gjøre alt. Det jeg har valgt er å kommentere hvis jeg for eksempel ser at noen er veldig kritiske til kristen tro og at det de skriver ikke stemmer med fakta. Ellers prøver jeg også å svare kristne som jeg synes går over streken og ikke viser nestekjærlighet i det de uttrykker. Jeg ønsker å vise hva jeg mener Jesus står for, også i kommentarfeltene.

– Det er viktig at vi våger å stå frem, at vi ikke blir redde og gjemmer oss bort. Det er ikke sikkert alle skal være tilstede i kommentarfeltene, men at vi kan finne vår måte å vise troen på nettet. Hvis jeg er på nett tenker jeg at det er naturlig å være kristen også der.

 

15 E-COACHER ER TILKNYTTET OMGUD.NET. OM DU ØNSKER Å VÆRE E-COACH KAN DU TA KONTAKT MED KJETIL FYLLINGEN PÅ E-POST: KJETIL@TROOGMEDIER.NO

Fikk du med deg?

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This