Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Påskebudskapet på NRK 

Foto:

av | 22. mar, 2024 | Nyheter

Her er oversikten over NRKs livssynsprogrammer på TV og radio i påsken.  

Palmesøndag 

På palmesøndag 24.mars blir det familiegudstjeneste fra Hommelvik kirke på NRK. Lytt eller se gudstjenesten på NRK P1+ og NRK1 kl. 11.00 eller i NRKs apper når det passer deg. 

Senere på kvelden kan du lytte til «Salmer til alle tider» på NRK P1+ kl. 20.03  og «Tro, håp og Lillesæter» på NRK P1 kl. 21:03, eller i appen NRK Radio. 

Skjærtorsdag 

Skjærtorsdag 28.mars blir det gudstjeneste på NRK radio fra Heimdal kirke. Lytt til gudstjenesten på NRK P1+ kl.11:03 eller appen NRK Radio. 

 
Langfredag 

Langfredag 29.mars sender NRK pasjonsgudstjeneste fra Hommelvik kirke. Lytt eller se gudstjenesten på NRK P1+ og NRK1 kl. 11.00 eller i NRKs apper når det passer deg. 

Langfredag får vi også en ekstrautgave av «Salmer til alle tider» på NRK P1+ kl.17:03 eller appen NRK Radio. Göran Fristorp, Didrik Solli-Tangen, SKRUK, Oslo domkor og Kristina Jølstad Moi er blant de som er med.  

Påskeaften 

Det blir påskenattsmesse fra Peterskirken i Roma, ledet av pave Frans påskeaften 30.mars på NRK2 kl.22:00 eller i appen NRK TV. Sokneprest i St. Olav domkirkemenighet Egil Mogstad og Ove Gundersen fra NRK kommenterer i studio. 

1.påskedag 

Første påskedag 31.mars får vi høytidsgudstjeneste fra Hommelvik kirke. Det blir salmesang til orgel og messingblåsere og korsang til flygel og fiolin. Sokneprest Ingrid Bolstad Kunzendorf er liturg og holder preken. NRK P1+ og NRK1 kl. 11.00, eller i NRKs apper når det passer deg. 

  
Senere på påskedag får vi «Salmer til alle tider», med en time med salmer og andre sanger knyttet til påske og Jesu oppstandelse. Både “Å, salige stund uten like” med Lage Wedin og “Deg være ære” med Sigvart Dagsland står på spillelista denne gangen. Det samme gjør Oslo domkor, SKRUK og Sveinung Hølmebakk. 1. påskedag 31. mars NRK P1+ kl. 20.03 eller i appen NRK Radio. 

Deretter kan du lytte til «Tro, håp og Lillesæter» på NRK P1 kl.21:03 eller i NRK Radio. Gjest er Kjell Henning Bjørnestad: -Jeg sier som Elvis: Jesus er kongen i livet mitt, sier Kjell «Elvis» Henning Bjørnestad  

2.påskedag 

2.påskedag blir det «Salmekveld i Borggården» på NRK Radio. Konferansier og dirigent Per Oddvar Hildre inviterer oss til å være med på Salmekveld i Borggården. På scenen er det Helene Bøksle, Aleksander With, koret SKRUK og duoen Nilsen & Aalberg som er med og synger. Tidligere biskop i Nidaros, Tor Singsaas, holder appell. 2.påskedag 1. april NRK P1+ kl. 11:03 eller i appen NRK Radio. 

Så får vi et gjensyn med «Alle tiders sanger», også dette første påskedag 31.mars. Dette programmet fikk Medierosen fra Tro & Medier. Egil Svartdahl tar oss med til Nashville for lovsang og samtaler med artister som Solveig Leithaug, Øklands, Lewi Bergrud og Morten Gjerløw Larsen. 1. påskedag 31. mars NRK2 kl. 17.45 eller i appen NRK TV. 
 

Det blir også gjensyn med «Salmeboka minutt for minutt» på NRK2 både langfredag og 1. påskedag. 

Arkiv for Nyheter

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Jeg ønsker å motta:
Personvernerklæring
=
#

Siste innlegg

$
Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

#
$