Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til Arild Ove Halås

av | 17. apr, 2018 | Ukas ros

Ukas ros går til Arild Ove Halås

av apr 17, 2018

Etter å ha blitt skremt og rystet over hva en del kristne skriver på Facebook og i andre sosiale medier valgte Arild Ove Halås å skrive et innlegg. Halås er kretsleder i Nordmøre og Romsdal Indremisjon og han oppfordrer kristne til å vise nestekjærlighet også på nettet.  

Teksten ble publisert på nettsiden til Nordmøre og Romsdal Indremisjon, men har fått mye oppmerksomhet de siste ukene. Det er en god og relevant tekst for tiden vi lever i. Mange kristne deler ukritisk videre innlegg andre har skrevet på Facebook, og kommentarfelt fylles med hat og personangrep. Arild Ove Halås sitt innlegg kom i rette tid, og vi ønsker å gi ham ros for å ta opp dette viktige temaet.

· Les hele innlegget til Arild Ove Halås her.

Det er viktig at kristne ledere står frem og sier ifra. Det er selvsagt lov med temperament og engasjement når man diskuterer, men som kristne skal vi holde oss for god til å bruke skjellsord og nedsettende beskrivelser av våre meningsmotstandere på Facebook.

Vær en nettengel

Flere medier har trykket innlegget, og på våre nettsider kan du lese teksten i sin helhet. NRK tok det videre og laget en sak ut av det. Dagen har trykket innlegget og fulgt opp med ros fra Vebjørn Selbekk.

Ukas ros til Arild Ove Halås
Kretsleder Nordmøre og Romsdal Indremisjon

{

«Bibelen lærer oss at vi skal være gode mot alle mennesker, vi skal snakke vel om hverandre, vi skal bære over med hverandre, være vennlige mot hverandre. Det mangler mye på samklang mellom liv og lære for mange kristne på facebook for tiden.» 

Vi i Tro & Medier oppfordrer alle til å være en nettengel – ikke et nettrollTenk gjennom det du skal skrive før du kommenterer. Vi har tidligere laget en huskeliste som kan være god å ha i bakhodet når man ferdes i sosiale medier. 
  • Les hele saken før du kommenterer.
  • Hva var bra med denne saken eller dette innlegget?
  • Hva var ikke bra og hvorfor mener jeg det?
  • Har jeg Guds kjærlighet til dem kommentaren angår? Be om å være preget av den.
  • Har jeg lyttet til Gud for å søke hans ledelse? Du er en representant for Jesus der du er, også i sosiale medier.
  • Hvis du er uenig bør du ha et godt argument. Er du uenig i deler av teksten, men enig i resten? Da fortjener forfatteren å høre begge deler.

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så gammel at jeg husker barnetimen på radio. Lørdag ettermiddag var det fast rutine å lytte til hørespill, og Stompa var et...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$