Ukas ros går til Arild Ove Halås

av | apr 17, 2018

Etter å ha blitt skremt og rystet over hva en del kristne skriver på Facebook og i andre sosiale medier valgte Arild Ove Halås å skrive et innlegg. Halås er kretsleder i Nordmøre og Romsdal Indremisjon og han oppfordrer kristne til å vise nestekjærlighet også på nettet.  

Teksten ble publisert på nettsiden til Nordmøre og Romsdal Indremisjon, men har fått mye oppmerksomhet de siste ukene. Det er en god og relevant tekst for tiden vi lever i. Mange kristne deler ukritisk videre innlegg andre har skrevet på Facebook, og kommentarfelt fylles med hat og personangrep. Arild Ove Halås sitt innlegg kom i rette tid, og vi ønsker å gi ham ros for å ta opp dette viktige temaet.

· Les hele innlegget til Arild Ove Halås her.

Det er viktig at kristne ledere står frem og sier ifra. Det er selvsagt lov med temperament og engasjement når man diskuterer, men som kristne skal vi holde oss for god til å bruke skjellsord og nedsettende beskrivelser av våre meningsmotstandere på Facebook.

Vær en nettengel

Flere medier har trykket innlegget, og på våre nettsider kan du lese teksten i sin helhet. NRK tok det videre og laget en sak ut av det. Dagen har trykket innlegget og fulgt opp med ros fra Vebjørn Selbekk.

  • Facebook
  • Twitter

Ukas ros til Arild Ove Halås
Kretsleder Nordmøre og Romsdal Indremisjon

{

«Bibelen lærer oss at vi skal være gode mot alle mennesker, vi skal snakke vel om hverandre, vi skal bære over med hverandre, være vennlige mot hverandre. Det mangler mye på samklang mellom liv og lære for mange kristne på facebook for tiden.» 

Vi i Tro & Medier oppfordrer alle til å være en nettengel – ikke et nettrollTenk gjennom det du skal skrive før du kommenterer. Vi har tidligere laget en huskeliste som kan være god å ha i bakhodet når man ferdes i sosiale medier. 
  • Les hele saken før du kommenterer.
  • Hva var bra med denne saken eller dette innlegget?
  • Hva var ikke bra og hvorfor mener jeg det?
  • Har jeg Guds kjærlighet til dem kommentaren angår? Be om å være preget av den.
  • Har jeg lyttet til Gud for å søke hans ledelse? Du er en representant for Jesus der du er, også i sosiale medier.
  • Hvis du er uenig bør du ha et godt argument. Er du uenig i deler av teksten, men enig i resten? Da fortjener forfatteren å høre begge deler.

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

En iboende kraft til å endre historiens gang

De var bare en håndfull mennesker. En liten flokk som må ha vært fylt av motstridende følelser. Jesu oppstandelse sprengte alle grenser for hva de trodde var mulig og fylte dem med enorm glede. Samtidig forlot Jesus dem da han ble tatt opp til himmelen og gjorde dem...

Utdeling av Mediestipend

Årets mottakere av Tro & Mediers Mediestipend er klare. Med det ønsker vi å bidra til dyktiggjøring av kristne mediearbeidere, og gi støtte til bruk av mediene i evangeliets tjeneste.

Starten på åpenhet om journalisters tro?

Journalisters livssyn er ett av temaene når medieundersøkelsen presenteres på Nordiske Mediedager i år. Selv om det kun stilles ett spørsmål om dette i undersøkelsen, er det å håpe at det signaliserer en begynnende åpenhet om tro og livssyn.

[A /]
Tegning av kamera

Nysgjerrig?

Få vår rykende ferske mediekommentar, ukas ros og nyttige og gode saker rett i innboksen. Vi sender ut nyhetsbrev 2-3 ganger i måneden. Helt gratis!

Nå er det bare å lene seg tilbake å vente på vårt neste nyhetsbrev!

Share This