Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til Kitty Theobald Gjerland

Foto:

av | 6. mar, 2024 | Ukas ros

Ukas ros går til den unge skribenten Kitty Theobald Gjerland (16), som vil vekke opp sløve foreldre til sosiale medier-realiteten deres barn lever i.

«Din 13 år gamle datter kan lete etter en «sugar daddy» på sosiale medier. Men det vet jo ikke du». Slik beskriver Gjerland dagens virkelighet i sosiale medier. I et leserinnlegg på nrk.no vil hun vekke opp sløve foreldre.

Hun skriver at vi står overfor en digital virkelighet som krever ungdommenes oppmerksomhet og beskyttelse, spesielt på sosiale medier. Unge i dag trenger å få rom til å utvikle seg i trygge omgivelser før de eksponeres for den ofte nådeløse verdenen av likes, kommentarer og farlige fremmede.

Selv om dagens aldersgrense på de fleste sosiale medier er på 13 år, fremstår denne barrieren som skjør og utilstrekkelig. «Derfor ber jeg, som selv er 16 år, om at det blir innført en 16-års aldersgrense på sosiale medier», skriver Gjerland.

Vi synes det er veldig tøft at en ungdom selv tar tak i problematikken som hennes egen generasjon står i på denne måten. Derfor får Kitty Theobald Gjerland Ukas ros!

Les hele hennes leserinnlegg her!

Arkiv for Ukas ros

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Jeg ønsker å motta:
Personvernerklæring
=
#

Siste innlegg

$
Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

#
$