Ukas ros går til Kitty Theobald Gjerland

av | 6. mar, 2024 | Ukas ros

Illustrasjonsbilde: Unsplash.com

Ukas ros går til den unge skribenten Kitty Theobald Gjerland (16), som vil vekke opp sløve foreldre til sosiale medier-realiteten deres barn lever i.

«Din 13 år gamle datter kan lete etter en «sugar daddy» på sosiale medier. Men det vet jo ikke du». Slik beskriver Gjerland dagens virkelighet i sosiale medier. I et leserinnlegg på nrk.no vil hun vekke opp sløve foreldre.

Hun skriver at vi står overfor en digital virkelighet som krever ungdommenes oppmerksomhet og beskyttelse, spesielt på sosiale medier. Unge i dag trenger å få rom til å utvikle seg i trygge omgivelser før de eksponeres for den ofte nådeløse verdenen av likes, kommentarer og farlige fremmede.

Selv om dagens aldersgrense på de fleste sosiale medier er på 13 år, fremstår denne barrieren som skjør og utilstrekkelig. «Derfor ber jeg, som selv er 16 år, om at det blir innført en 16-års aldersgrense på sosiale medier», skriver Gjerland.

Vi synes det er veldig tøft at en ungdom selv tar tak i problematikken som hennes egen generasjon står i på denne måten. Derfor får Kitty Theobald Gjerland Ukas ros!

Les hele hennes leserinnlegg her!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Jeg ønsker å motta:
Personvernerklæring
=
#

Siste innlegg

$
Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$