Veldig mange er gode på å snakke om inkludering. Om at ingen bør stenges ute og at alle fortjener en plass i samfunnet. Men det er ikke alltid like enkelt å gjøre det i praksis. Spor er en konsertforestilling som virkelig tar ansvar for dette på en beundringsverdig måte. De har i flere år tilrettelagt for forestillinger der ungdom med nedsatt funksjonsevne får delta. Dette bidrar til glede og mestringsfølelse, mangfold og inkludering. Det fortjener ros!
I serien Spor på NRK får vi møte Mats og Markus som er elever på linja for hverdagslivstrening. I forestillingen som ble vist på hovedscenen på landsdelens teater- og konserthus, Kilden, fikk begge utfordret seg på å gjøre nye ting, og mestringsfølelsen er uerstattelig.
Mangfold og likeverd
Jenny Bruvik i Tro & Medier roser serien og viser til egne erfaringer
– Da jeg var liten, gikk jeg på en barneskole som hadde fantastisk tilrettelegging for barn med nedsatt funksjonsevne. De hadde trygge og gode klasser som de fikk være i, i tillegg til at de var med i de andre klassene når det passet. Jeg tror det var sunt og gøy for dem, men også for oss andre som fikk et mer åpent syn på mangfold og samhold.
Bruvik peker på at dette er ressurssterke ungdom:
– Dette erfarte jeg fra tidlig alder, der jeg lærte at de bare hadde litt andre type ressurser. Jeg synes det er fantastisk at Spor gir disse ungdommene denne muligheten, og at de setter fokus på mangfold og likeverd, sier Jenny Bruvik i Tro & Medier.
Å tilrettelegge for mestring
Når regissøren spør Markus hvorfor han har lyst til å være med på Spor, svarer han at han ønsker å oppleve hvordan det er. Han sitter i rullestol og kan ikke snakke eller synge. En skulle kanskje tro at dette var hindringer som ville gjøre det vanskelig å være med å bidra i forestillingen, men det der tar en feil.
– Det er det å finne det den enkelte mestrer og der den enkelte kan skinne. Det bruker vi masse tid på. Å tilrettelegge så alle får vist noe, sier Elisabeth Lindland, manusforfatter og regissør.
Vi trenger flere arenaer der det tilrettelegges for mestring, læring og mangfold, og vi vil rose regissør Elisabeth Lindland, Kristiansand Katedralskole Gimle, alle involverte og NRK som viser dette på nett.
Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli med i nettVerket eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.
Fikk du med deg dette? Uke 38
I 1. Krønikebok 12:32 står det: “Av Issakars barn kom det menn som forsto seg på tidene, så de visste hva Israel hadde å gjøre”. Vi i Tro & Medier mener det er viktig å være bevisst på hva som rører seg i medielandskapet, og derfor har vi lagd en oversikt over...
Desillusjon og dekonstruksjon
DEKONSTRUKSJON: Når mennesker dekonstruerer troen, tidligere bekjennelser svekkes og menighetsengasjementet avtar, er det ofte i virkeligheten en omvendelse til samtidens sekulære script. Men sannheten består. Skriftene peker på Jesus. De siste dagene har både Dagen...
Banning i NRK Super: – Kan trenge banning for å være troverdig
Onsdag 11. september møttes Kringkastingsrådet for sitt første høstmøte. Der skulle de blant annet behandle henvendelsene som hadde kommet inn til det rådgivende organet. Vi i Tro & Medier la spesielt merke til én av henvendelsene. I den sto det: – Hei. Min datter...