Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros til Nåde-skilt på Ål stasjon

av | 9. feb, 2017 | Ukas ros

Konfirmantene var, som Luther, opptatt av nåde-begrepet. De snakket om nåde, hva det betydde og spurte folk på gaten hva de la i ordet nåde. De utformet så sine egne teser. Av de 30 tesene ble det plukket ut 6 stykker som står på skilt i sentrum av Ål. 

Tekstene på disse skiltene er: nåde – heilt fri, nåde – ein ny sjanse, nåde – god nok for Gud, nåde – heilt gratis, nåde – Guds kjærlighet.  

Da skiltene skulle settes opp, var det tog fra kirken og rundt i sentrum med ordføreren i spissen. 

– Alle trenger nåde, sier ordfører Solveig Vestenfor. 

Det er trosopplæreren i Ål, Johanne Marie Jordet, og kirkeverge Kjellfred Dekko som har ledet prosjektet. 

Nådeskiltene kom opp 8.januar og blir hengende gjennom hele reformasjonsåret. NRK skal reise med tog i Sommeråpent i år og toget skal stoppe på Ål stasjon. 

– Dette er en glimrende mulighet til å gjøre Jesus synlig i mediene, men også gi en personlig hilsen til de som leser skiltene. Nåde er kjernen av det kristne budskap, og det er fantastisk at det formidles til alle gjennom Nåde-skiltene på Ål, sier Berit H. Steensen i Familie & Medier.  

Se video fra det flotte prosjektet i videoen under:

 

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$