Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros til «Sweatshop – jakten på en levelønn»

av | 16. jun, 2016 | Ukas ros

I den nye sesongen følger vi to norske og to svenske jenter som reiser tilbake til Kambodsja. Det er Anniken Jørgensen og Frida Ottosen fra Norge som reiser sammen med Sarah Tjullander og Lisa Tellbe fra Sverige.  

I andre sesong går serien mye mer i dybden, og undersøker blant annet hva som har forandret seg siden sist. Anniken og Frida fikk i etterkant av den første sesongen en invitasjon fra H&M om å besøke hvilken som helst fabrikk. Når de banker på og spør om å komme inn i fabrikker møter de derimot stengte dører. H&M har sett hele serien, men ønsker ikke å kommentere sesong 2.  

– Familie & Medier vil rose og takke Aftenposten for at de fortsetter med å avdekke forholdene som tekstilarbeidere i Kambodsja lever under. Minstelønnen i Kambodsja har nå steget fra 128 til 140 dollar, men en lønn til å leve av må være på minst 177 dollar. Det gjør sterkt inntrykk å høre tekstilarbeideren Sokpha fortelle at hun jobber hele tiden, men at hun lever på egg som hun får tilsendt fra familien. Etter 10 år i tekstilbransjen har hun ingenting igjen, sier Halldis B. Volle i Familie & Medier.  

Sokpha takker jentene og filmteamet for innsatsen og utfordrer samtidig oss som forbrukere:  

– Jeg er så takknemlig. Livene våre er så vanskelige. Når dere kommer for å hjelpe så gjør det meg glad. Jeg fortsetter kampen for en bedre framtid. Og jeg håper dere fortsetter å hjelpe oss.  

Familie & Medier delte ut Medierosen til Sweatshop i 2014. Året etterpå vant serien Gullruten for beste reality.  

– Vi anbefaler alle å se «Sweatshop – jakten på en levelønn», avslutter Volle. 

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$