Ukas ros til Tromsørussen

av | mai 3, 2018

Foto: NeonNero/Flickr
(illustrasjonsfoto)

Vi ønsker å rose Tromsørussen som går foran med et godt eksempel og dropper alle knutene knyttet til sex og alkohol.  

– Alkohol er fellesnevneren i #metoo og det er gledelig at russen tar dette på alvor. Med de alvorlige overgrepssakene vi har sett i russemiljøer, og de langvarige konsekvensene det har, vil dette og være med og forebygge, sier Alexis Lundh, leder for Heltfri arbeidet i Tro & Medier.

Det er tøft av et samlet russestyre i Tromsø å gå motstrøms og bytte ut alle knutene knyttet til sex og alkohol med alternative knuter. Begrunnelsen til russepresidenten viser også at ungdommene har forstått alvoret og problemene slike knuter kan gi.

– Russetiden handler for mange om tradisjon og da at feiringen er bygget rundt sex og drikking, men vi vil ikke oppfordre til oppførsel som kan gå ut over helsen eller andre mennesker, sa russepresident Even Grønbech-Hope til iTromsø.no.

Sex er ment som en frukt av kjærlighet, det er vakkert og noe Gud selv har skapt. Han har også gitt seksualitet rammer og grenser fordi det er verdifullt og ment å beskyttes. Dette er noe vi ikke kan ta lett på eller bruke som belønning i form av russeknuter. Konsekvensene av grenseløs sex er dype og langvarige og jeg møter ofte denne tematikken i møte med unge. Dette handler om selve definisjonsmakten av ordet kjærlighet. At russen selv sier at nok er nok er et tydelig signal til oss voksne som vi ikke kan ignorere, sier Alexis Lundh. 

 

Foto: NeonNero/Flickr
(illustrasjonsfoto)

Les mer om Heltfri.net her og meld deg gjerne på nyhetsbrevet hvis du er nysgjerrig på arbeidet.

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

En iboende kraft til å endre historiens gang

De var bare en håndfull mennesker. En liten flokk som må ha vært fylt av motstridende følelser. Jesu oppstandelse sprengte alle grenser for hva de trodde var mulig og fylte dem med enorm glede. Samtidig forlot Jesus dem da han ble tatt opp til himmelen og gjorde dem...

Utdeling av Mediestipend

Årets mottakere av Tro & Mediers Mediestipend er klare. Med det ønsker vi å bidra til dyktiggjøring av kristne mediearbeidere, og gi støtte til bruk av mediene i evangeliets tjeneste.

Starten på åpenhet om journalisters tro?

Journalisters livssyn er ett av temaene når medieundersøkelsen presenteres på Nordiske Mediedager i år. Selv om det kun stilles ett spørsmål om dette i undersøkelsen, er det å håpe at det signaliserer en begynnende åpenhet om tro og livssyn.

[A /]
Tegning av kamera

Nysgjerrig?

Få vår rykende ferske mediekommentar, ukas ros og nyttige og gode saker rett i innboksen. Vi sender ut nyhetsbrev 2-3 ganger i måneden. Helt gratis!

Nå er det bare å lene seg tilbake å vente på vårt neste nyhetsbrev!

Share This