Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Bare en tanke…

av | 13. mar, 2017 | Nyheter

Jeg er oppvokst i et aktivt kristent hjem og ble tidlig interessert i teologi. Analyse av bibeltekster var min favorittsyssel fra ungdomsskolen, gjennom gymnaset og videre på teologistudiet.

Jeg synes det er viktig å vite hva jeg tror og nyttig med tanke på trosforsvar å kjenne Bibelen. Men altfor ofte, i møte med andre mennesker, er de teologiske spissfindighetene mindre viktige. For når det kommer til frelsen. Hva er avgjørende?

Troen kommer av forkynnelsen, sier Paulus. Det er altså vår oppgave som Jesu etterfølgere å fortelle hvem han er, slik at andre kan tro.
Det betyr ikke at det er uviktig hva vi mener om ulike bibelske sannheter. Men det er dette som avgjør vårt forhold til Gud, at vi vet hvem Jesus er. Det er dette vi må forkynne og bekjenne til våre venner.

Vi som kjenner Jesus har mulighet til å gi et riktig svar på hans spørsmål. «Du er Messias, den levende Guds Sønn.»

I kurset "Hvorfor Jesus?" oppdager du mer om hvem Jesus er.

Berit H. Steensen, redaktør Familie & Medier

 

 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$