Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Kjære unge jente

Foto:

Noen tanker inn i tiden du lever i 

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Nylig var jeg på et arrangement for unge jenter, og mens jeg kikket utover salen, begynte jeg å tenke på dere som vokser opp i dag. Følelser av både glede og sorg meldte seg. Den teknologiske utviklingen har gått i en rivende fart siden jeg selv var ungdom. Min oppvekst var ikke preget av Snapchat, likes, filter, å sende nudes til venner, og å dele mengder med dansevideoer på TikTok. Skam, sammenligning og informasjonsstrømmen var ikke bare to tastetrykk unna. Dette medieuniverset vokser du opp i, og det preger livet og hverdagen din. 

Ikke tro løgnene i sosiale medier 

Jeg hører at du tror på løgnene du blir fortalt gjennom alle de timene du er på sosiale medier. Ja, ikke alt i sosiale medier, selvsagt, men noe av budskapet sniker seg inn i hjernen og hjertet og blir værende der. Løgner som bryter ned og ødelegger, i stedet for å bygge deg opp. 

Hvem skal definere deg? 

Men hvem og hva skal definere deg som jente? 
Hvem former din identitet som menneske? Og hvor søker du etter svar? 
Hvem skal tale sannhet inn i livet til dere, som er vår oppvoksende generasjon? 

Hvem skal forme hva du skal mene og tenke om kropp og seksualitet? Vi vet at pornografi er læringsarena nummer én for mange ungdommer i dag. Jeg er lei meg for at mange av de voksne har sviktet i dette landskapet og ikke vært gode nok forbilder på denne fronten. Vi skulle vært de som formidlet en bedre historie om kropp og seksualitet enn det samfunnet og verden gjør. 

Du er skapt med en hensikt 

Derfor ønsker vi i Heltfri.net å snakke ærlig og frimodig om disse temaene. Vi ønsker å vise deg at Bibelen er en kilde til liv, frihet og sannhet for deg. Vi vil løfte fram Guds gode hensikt med seksualiteten vår. 

Du er skapt med en hensikt, og Jesus har en plan for livet ditt. 
I HeltFri pleier vi å fortelle ungdommer vi møter når vi reiser rundt og har seminarer og undervisning: Du er elsket, ønsket og villet av en Gud som er god, og du var elsket og ønsket lenge før du tenkte eller følte noe. Det er din identitet som jente. La Gud være den som definerer deg. Tenk på det neste gang du står og ser deg selv i speilet, og løgntankene prøver å snike seg inn og fortelle deg noe annet. Ikke la livet du lever være konsumet fra mediene, men la Gud være kilden som bringer liv og liv i overflod.  

Hilsen Kristine Omdal – HeltFri.net

Lytt til mediekommentaren:

Arkiv for Mediekommentaren

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Jeg ønsker å motta:
Personvernerklæring
=
#

Siste innlegg

$
#
$