Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Bare en tanke..

av | 24. jun, 2016 | Nyheter

Jeg var i Israel i helgen. Det var en kontrastfylt helg.

Kvelden vi kom ble det begått et terrorangrep. To menn utkledd som ortodokse jøder skjøt flere mennesker på en kafe i Tel Aviv. Den muslimske fastemåneden ramadan ble innledet og jødene feiret sjavuót (jødisk pinse). Samtidig huser landet mange kristne og turister som kommer for å oppleve de bibelske stedene og følge i Jesu fotspor.

På sabbaten satt jeg ved klagemuren og leste om pinsedag i Jerusalem for over 2000 år siden. Der stod også jødiske kvinner, menn og barn og ba til Gud. Oppe på Tempelplassen (et steinkast unna – bokstavlig talt) står nå de muslimske helligdommene; Klippemoskeen og Al Aqsa moskeen. Der samlet muslimer seg til bønn.  

I Israel lever store religioner side om side i krig –og fred. Kontrastene er store og avstandene små.

Da jeg leste fra Apostlenes Gjerninger om at evangeliet ble forkynt til alle folk på sitt eget språk, tenkte jeg på hvilken mulighet vi har til å nå ut med evangeliet.

Verden er nå blitt en mobil misjonsmark, og de nye medieplattformene gir oss uendelige muligheter.
Evangeliet om Jesus, slik det frimodig ble forkynt av disiplene under sjavuót i Jerusalem, når fremdeles enkelmennesker i dag. Gjennom internett, tv og radio kan vi nå alle mennesker – hver på sitt språk.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$