Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Bør menigheten vår være på Facebook?

av | 6. okt, 2016 | Mediekommentaren

Lytt til radiokommentaren med intro (og uten intro)

Syv av ti nordmenn over 18 år bruker Facebook daglig. Dette viser oss at Facebook er en svært viktig kanal for de som ønsker å nå ut med et budskap, om det er informasjon, relasjonsbygging eller misjon. 

I praksis er de aller fleste menigheter på Facebook allerede, fordi medlemmene er der. Og vi er alle representanter for Kristus og det kristne fellesskapet. Men før en bestemmer seg for om menigheten også skal opprette en egen Facebookside, har vi fire punkter vi vil råde dere til å tenke gjennom: 

1. Bestem dere for hvorfor

Dersom det bare er fordi alle andre er der, eller at andre sier at dere bør, kan det være lurt å tenke seg om en gang til. Finn den indre motivasjonen som kan være en langsiktig drivkraft. Hvorfor er det viktig for dere å nå ut med et budskap på Facebook? Hva er misjonsoppdraget til deres menighet? 

2. Vær bevist på hvem

Hvem er målgruppen til deres menighet? Det kan være mennesker i et lokalt område, i en bestemt aldersgruppe eller mennesker med konkrete interesser. Som kristne er vi utsendt til mennesker med evangeliet. Da er det viktig å lytte før vi snakker, også i sosiale medier. Hva er målgruppen opptatt av og hvordan relaterer evangeliet seg til dette? Hva kan dere dele som deres målgruppe vil oppleve som verdifullt? 

3. Finn rett nivå

Legg dere på et nivå som er gjennomførbart. Det kan være en ukentlig oppdatering om det som skjer i menigheten, et daglig bibelvers, bilder eller video fra livet i menigheten. Finn den gode balansen mellom informasjon, relasjonsbygging og misjon. Det er bedre å starte enkelt og gjennomføre det, enn å gape over for mye og gi opp underveis. 

4. Det er viktigere å være ekte enn å være profesjonell

Det er fort gjort å presentere glansbilder i sosiale medier, og å være mer opptatt av image enn et sant bilde av hvem en er. Det må være samsvar mellom hva mennesker vil møte i menigheten og hva de møter på Facebook. Ikke la ønske om å fremstå som profesjonell hindre dere i å gi et ekte bilde av hvem dere er. 

Tre tips som kan hjelpe dere på veien: 

1. Canva.com

Her kan dere få hjelp til å lage gode bilder til å dele i sosiale medier. Et veldig nyttig verktøy til for eksempel arrangementsinvitasjoner, glimt fra gudstjenesten eller et nytt banner på Facebooksiden.

2. YouVersion (Bibel-app)

Via denne appen kan dere lett dele Guds ord. Ikke minst er funksjonen med å dele bibelvers med fine bakgrunnsbilder nyttig. Et tips kan være å bruke planleggingsfunksjonen i Facebook. Da kan du legge ut flere poster med ulike publiseringstidspunkt, og dermed slipper du å gjøre dette hver dag. 

3. Del andres ressurser

Dere trenger ikke å finne opp hjulet selv hver gang. Det finnes mange gode ressurser på nett som dere kan dele videre via menighetens Facebookside.

Trenger du hjelp på veien til å finne den indre motivasjonen? Les ordene fra Paulus til menigheten i Roma 10,13-14: 

«Hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst. Men hvordan kan de påkalle en de ikke tror på? Hvordan kan de tro på en de ikke har hørt om? Og hvordan kan de høre uten at noen forkynner?» 

Jarle Haugland og Kjetil Fyllingen

Kommentaren kan brukes fritt med kildehenvisning 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Jeg ønsker å motta:
Personvernerklæring
=
#

Siste innlegg

$
#
$