Evangeliet er gode nyheter for alle – for hetero, homo og andre

av | 31. okt, 2019 | Mediekommentaren

Evangeliet er gode nyheter for alle – for hetero, homo og andre

av okt 31, 2019

Mange viktige nyanser i hva vi vil formidle forsvinner når alle non-verbale faktorer tas bort. Misforståelser kan oppstå og nestekjærligheten – midt i uenigheten – kan være vanskelig å oppdage.

«Hvorfor tar ikke flere kristne Håtveit i forsvar?» , spør Dagen på lederplass 22. oktober.

Vi i Tro & Medier ønsker å stå sammen med Andreas Håtveit og andre som fremmer «det forpliktende, trofaste forholdet mellom én mann og én kvinne» og der «det seksuelle samliv som uttrykk for det å være ett, skal nytes utelukkende innen rammen av ekteskapet», for å låne ord fra Lausannebevegelsens Cape Town-erklæring – ett av T&Ms basisdokumenter.

 

Jarle Haugland
daglig leder , Tro & Medier

Så er kommunikasjon krevende, ikke minst skriftlig kommunikasjon. Mange viktige nyanser i hva vi vil formidle forsvinner når alle non-verbale faktorer tas bort. Misforståelser kan oppstå og nestekjærligheten – midt i uenigheten – kan være vanskelig å oppdage.

Som kristne må vi gråte med dem som gråter, lide med dem som lider og kjempe med dem som kjemper med sin seksuelle legning. Derfor må vi ta på største alvor kritikken som har kommet mot Håtveit, og dermed indirekte også mot alle oss som står sammen med ham. Vi må lytte, søke å forstå – uten å endre det vi mener er godhet for alle mennesker.

For vi tror i dypet av hjertet at Bibelen og evangeliet er gode nyheter for alle, hetero, homo eller andre: For det første bekrefter Bibelen oss og forteller at vi er skapt av Gud, i Guds bilde – gitt en uendelig verdi, uansett hvem vi er.

For det andre forteller Bibelen at vi ikke er gode nok som vi er, selv om det på mange måter er vår samtids målestokk på menneskeverd. Det gjelder alle, hetero, homo eller andre. Bibelen forteller om synden som har infisert hvert menneske, og som Livar Veggeland, regionleder i NLM Region Sør skriver på sin Facebookprofil: «Vi trenger gjerne ikke grave så dypt ned for å finne at det er en sannhet det er ganske vanskelig å komme unna.»

Så skal vi prise oss lykkelige for at vår verdi som mennesker ikke avhenger av at vi er gode nok som vi er! Da hadde verdien vært individuelt betinget og en ganske skrøpelig størrelse – avhengig av vår eller andres vurdering av om vi er gode nok. Menneskets verdi er gitt oss fra skapelsen av.

For det tredje blir vår verdi bekreftet – og en redning mot «ondskapens infeksjon» gitt oss – på korset. Der soner Jesus all verdens synd, på grunn av sin uendelige kjærlighet til oss alle, hetero, homo og alle andre. Der åpnes døra hjem igjen til Gud, vår himmelske Far.

Inn i dette nådens, gjenopprettelsens og frihetens landskap inviteres vi, hetero, homo og alle andre. Og i dette landskapet går Gud sammen med oss, ikke minst for å stå med oss i de forskjellige personlige kampene vi må stå i, midt i en fallen verden som vi fortsatt er en del av.

Som hetero kommer jeg ikke til å fullt ut forstå kampene homofile kjemper med, og jeg må være ydmyk i møte med det faktum. Men jeg håper å kunne peke på en Far som gir nåde, frihet og kraft – midt i kampene.

Det er derfor vi fortsatt står for at ekteskapet og det seksuelle samliv hører til i det livslange forholdet mellom én mann og én kvinne. Ikke for å begrense livet eller legge skam til byrdene mennesker allerede bærer på. Men for å ha en tro som er forankret i hva Gud sier om oss: evig elsket – hetero, homo og andre – og satt fri i Jesus Kristus til å leve sammen med ham og gå i hans fotspor.

Kommentaren kan fritt benyttes med kildehenvisning. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$