Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

F&M roser Aftenposten TV og Odvar Omland

av | 12. jun, 2015 | Ukas ros

«På kirkegulvet hadde vi lovet at vi skulle elske og ære hverandre i gode og onde dager, inntil døden skiller oss ad.» Det forteller Odvar Omland (91) til Aftenposten TV. «Da jeg skjønte at kona mi fikk demens så bestemte jeg meg for at jeg skulle prøve fortsatt å leve et meningsfylt liv», sier han.

Omland ble alene igjen i huset da kona måtte flytte på sykehjem, og begynte å skrive dagbok, men gikk over til å skrive i statusfeltet på Facebook i stedet. Der deler han daglige setninger om minnene, savnet og livet videre med en dement kone.

«Jeg hadde ikke peiling på Facebook før jeg begynte med det. Jeg trodde virkelig ikke at disse hverdagslige setningene kunne bety så mye, det hadde jeg aldri drømt om. Jeg setter veldig pris på disse kjære Facebook-vennene, mange av de har jeg aldri sett før i det hele tatt, vet du. Jeg sier det at å bruke huet og beina kan sammenlignes med et hus, hvis du ikke bruker det så råtner det på rot. Og det kan det i hvert fall ikke gjøre.»

Ukas ros fra Familie & Medier går til Aftenposten og Odvar Omland:

– Historien som deles er både sår og vakker, slik livet ofte er, sier Jarle Haugland.
– Det gjør godt når det vanskelige i livet møtes med en så stor kjærlighet og trofasthet som vi ser i dette filmklippet. I tillegg får vi et fint innblikk i hvordan Facebook har vært en støtte og hjelp for Omland i denne perioden. Dette er et godt eksempel på at når mediene brukes rett og godt, er det et veldig godt verktøy til økt livsutfoldelse. Tusen takk til Aftenposten og Odvar Omland, som delte denne historien med oss, avslutter Haugland.

Bilde: Aftenposten

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$