Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

F&M roser Andreas Håtveit i Mesternes Mester

av | 25. feb, 2016 | Ukas ros

andreas-hatveit---foto-per-darvik---rubiconDen 29 år gamle deltakeren har helt fra første program markert sitt kristne ståsted i livet. På oppfordring fra romkameratene leste han høyt fra Bibelen – og han ble også utfordret til å forklare "hva i alle dager dette betydde".  

I hvert program blir en av deltakerne portrettert. Da det var Andreas sin tur, var også hans kristne vitnesbyrd sentralt i presentasjonen. Han fortalte enkelt og konkret om hvordan han og broren litt tilfeldig kom over et New Zealandsk tv-program der en pastor som gikk rundt på gata og spurte folk om de hadde gjort noe galt i livet.  

– Da skjønte jeg at hvis dette er standarden jeg skal bli dømt med, så ligger jeg veldig dårlig an. Men Jesus betalte den bota jeg egentlig skulle hatt, sier Andrea Håtveit med et stort smil. 

– Før gjorde jeg ting fordi det var gøy. Nå går det dypere, jeg gjør det fordi jeg har lyst til å gi ære til Gud, forteller han. 

Men det er ikke bare vitnesbyrdet som har vært tydelig. Også livsgleden og humøret smitter over på de andre deltakerne og ut av tv-ruta.  

– Andreas Håtveit har alltid vært kjent for sitt gode humør og livsglede. Jeg husker da han nesten sjokkerte det norske folk ved å juble hemingsløst over 4. plassen i Sotsji-OL i 2014. Alle forventet skuffelse etter at bronsen glapp, men han var begeistret over alt det som var bra, sier Vilhelm Viksøy, redaktør i Familie & Medier. 

– I Mesternes Mester forankrer han både humøret og livsgleden i troen sin. Det er tydelig at Andreas synes sport og konkurranse er veldig moro, men det finnes noe som er langt viktigere. Dette klarer Andreas å formidle uten at han melder seg ut av fellesskapet.  

Lørdag avgjøres det om Andras blir en av to finalister eller om eventyret er over for denne gang. Programmet der Andreas blir portrettert, finner du fortsatt på nrk.no (ca 15 min ut i programmet)

 

mesternes-mester-2016---foto-per-darvik--rubicon

Mesternes Mester 2016: F.v. Anette Sagen, Thor Hushovd, Jan Åge Fjørtoft, Roy Johansen, Anne Jahren, Vibeke Skofterud, Andreas Håtveit, Dag Erik Pedersen.
Foran: Siri Eftedal Seland, Bjørn Maaseide og Ragnhild Gulbrandsen. FOTO: Per Darvik/Rubicon

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$