Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

F&M roser «Djeveldansen»

av | 13. mai, 2015 | Ukas ros

Tidligere har Familie & Medier etterlyst program som også viser baksiden av alkoholbruk. Programmet «Fylla» utfordret ikke alkoholbruk som et samfunnsproblem, men godtok som underliggende premiss at «folk flest drikker seg fulle». Sesong 2 var hakket mer kritisk enn den første sesongen, men med den svenske dokumentaren «Djeveldansen» får også de som har levd i mørke skygger av andres alkoholmisbruk, og andre typer misbruk, slippe til med deres historier.

I den første episoden av dokumentaren møter programlederne forfatteren Hillevi Wahl, som har skrevet boken Kärleksbarnet om oppveksten og det å forlate moren som tenåring, for å redde seg selv.

«Jeg var alltid redd for at noe farlig skulle skje mens jeg sov, og utviklet en god hørsel. Jeg kunne høre en skrukork bli åpnet flere rom borte, og våkne av lyden. Jeg hørte på skrittene hvor full mor var, hvordan hun satte hælene i gulvet, slepte litt med det ene beinet. Jo hardere hun satte ned føttene, desto fullere var hun.»

Wahl skriver videre om hvordan misbruket påvirket stemningen og forandret moren:  

«Det var som om mamma hadde to ansikter, et bak og et foran. Det ene var lyst og vakkert og tilhørte en snill mor […] Det andre ansiktet var mørkt, forvridd og slemt […]  Hun sa at jeg var hysterisk og stygg, og at ingen selvsagt ville være venner med meg da.»

– Her er mange sterke og viktige historier å få del i. For å forstå, hjelpe og forebygge. Dette er en av dem, sier Linda Askeland, fungerende leder for Familie & Medier.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$