Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

F&M roser «Hjelp til alt mulig»

av | 6. mai, 2015 | Ukas ros

Initiativtaker Øyvind Andersen forteller til Bergens Tidende at hjelpesiden har tatt helt av:

– Jeg er inne på gruppen 4-5 ganger i timen for å svare på eller poste nye innlegg, sier han.

Det hele startet for to år siden som en Facebook-side for en håndfull venner som hjalp hverandre med stort og smått. Nå har siden mange tusen medlemmer.

En lungesyk og ufør eldre dame er blant personene som har fått hjelp. Hun spurte om noen ville hjelpe henne med å få ut bilen, som nesten var dekket av is og snø. Ikke lenge etterpå dukket en ung mann med spade opp. – Jeg trodde ikke det fantes sånne mennesker lenger, forteller hun til BT.

Hjelpesiden har blitt den største hobbyen til Andersen og han har to telefoner, en for å snakke med folk som tar kontakt og en annen for å sjekke Facebook-siden. Reglene er som følger: Folk skal hjelpe hverandre, oppføre seg pent, og det er ikke lov å be om penger.   

Rundt 20 innlegg blir slettet hver dag og falske profiler blir luket bort. På tross av dette er Andersen optimistisk.

– Det er mye godhet der ute, og jeg er veldig glad for at gruppen engasjerer så mange, sier han.

Linda Askeland i Familie & Medier synes det er kjekt å se at godhet engasjerer:

– Facebook kan brukes til mye forskjellig. Her er et strålende eksempel på medmenneskelighet i praksis. Tusen takk til Øyvind Andersen for initiativet, arbeidet og all tiden han bruker på administrere denne hjelpesiden!

 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$