Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

F&M roser NRK for misjonsdokumentarer

av | 1. okt, 2015 | Ukas ros

Dokumentarserien "Med Jesus i Kina" ble sendt på NRK i midten av august. Serien handlerom misjonærsønnen Johan Tidemann Johansen som bodde i Kina under oppveksten fra 1940 til 1949. Nå vender han tilbake til oppvekstbyen Ankang, og tas imot som en helt.

Før ferien sendte de også filmen "Film fra hendingeland"; en film om misjonsfilmens historie og betydning. Misjonsfilmene sto i sin tid sterkt i Norge og på 50 og 60-tallet hadde misjonsfilmene, produsert av Det Norske Misjonsselskap, 150.000 seere.

– På den tiden ble ikke disse filmene vist på kino, fordi kino var syndig, men det paradoksale er at filmene ble vist rundt omkring på bedehusene, sier filmskaper Hallgeir Skretting til NRK. Filmene ble da ofte kamuflert som "levende lysbilder.

Daglig leder i Familie & Medier roser NRK for å gi sendetid til disse filmene.

– Misjonsengasjementet har alltid vært en sentral del av den kristne livspulsen. Norsk misjonshistorie er rik og vi har vært i verdenstoppen på utsendelse av misjonærer. Dette er en viktig av vårt lands historie og det er derfor prisverdig at NRK løfter den fram på denne måten. Jeg håper dette kan bidra til en økt forståelse av misjonens betydning og kanskje også være en øyeåpner for det gode budskapet evangeliet er, sier Jarle Haugland.

Begge filmene ligger fritt tilgjengelig på NRKs nett-tv i to år, og du kan se filmene her:

 

FOTO: NRK

 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$