Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

F&M roser Per Fugelli

av | 12. feb, 2016 | Ukas ros

"Fugelli har fått den tunge beskjeden: – Nå er det siste dans", skrev Dagbladet.no i en sak til sine abonnenter i går. Flere andre medier fulgte opp, blant annet VG og Stavanger Aftenblad, sistnevnte presenterer også 7 videoer om gode livsråd fra sosialmedisin-professoren.

Fugelli har helt siden han fikk kreftdiagnosen i 2009 vært åpen om dette og han har til og med skrevet bok – «Døden, skal vi danse?» – en bok om det å leve med døden som følgesvenn. 

Like før jul fikk han beskjed om at kreften hadde spredd seg på nytt. Per Fugelli har i samråd med legene og familien valgt å ikke starte behandlig for den siste spredningen. 

– I dag sier vi ofte «han kjempet til det siste mot kreften», men jeg vil ikke tilbringe den siste tiden i krig. Min siste dans skal være fredelig, sier han, til Dagbladet.

– Kreft og annen sykdom er tøft, både for de som rammes og for pårørende. Noen ganger blir det en balanse mellom å kjempe og å erkjenne livet slik det er. Jeg opplever at Per Fugelli mestrer denne balansen, for noen ganger kan den beste måten å kjempe mot noe, være å heie fram livet og leve sitt liv som best man kan, sier Vilhelm Viksøy, i Familie & Medier. 

– Så er jeg ikke enige med Fugelli i at "døden er siste dans". Jeg tror på en levende Gud, en som selv har banet veien til en evighet for de som tror på og tar i mot Ham som sin frelser. Dermed blir ikke døden det siste, den blir en overgang til evigheten. Dessverre er både død og evighet tema som det i dag er vanskelige og krevende å snakke nakent og ekte om, både i media og i samfunnet. Her bidrar Fugellig på en positiv måte med sin uredde ærlighet, sier Vilhelm Viksøy.  

per_fugelli_foto_arbeiderpartiet

FOTO: Per Fugelli er en ivrig debattant, her fra en debatt med Jonas Gahr Støre. Foto: Arbeiderpartiet.

 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$