Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

F&M roser «Petter uteligger»

av | 15. jan, 2016 | Ukas ros

"Petter uteligger" handler om 37 år gamle Petter Nyquist fra Kolsås utenfor Oslo. Med minimalt med forberedelser levde han nesten to måneder på gata i Oslo –  uten mobiltelefon, sosialt nettverk, penger eller annet enn et videokamera i hånden. 

Målet var å sette seg inn i livene som leves på gata i hjembyen. Greier de å skape en meningsfull hverdag i det som ser ut som en håpløs virkelighet?

Resultatet ble en dokumentarserie i seks deler som på det meste var fulgt av nesten 700.000 seere på TV2. Allerede fra starten var Nyquist ærlig på hvorfor han var ute på gata og hva han gjorde der. De aller fleste han møtte syntes det var greit at han filmet dem. Alle menneskene som medvirker i dokumentaren om Petter uteligger har skrevet under på en kontrakt, og alle har sett det ferdige resultate, skriver tv2.no

– Flere av dem var overrasket over hvor fint det har blitt, sier de er stolt over å være med i serien og at jeg viser dem som de er. Jeg føler at vi har behandlet alle med respekt. Det er deilig og betryggende for meg å vite, sier Nyquist til tv2.no.

Flere av uteliggerne opplevde at programmet skapte en bedre hverdag for dem.

– Dagen etter kom folk kom bort og slo av en prat. Jeg fikk noen ekstra kroner i koppen, men det var først i går at det tok helt av. Da kom folk med jakker, soveposer, gensere og bukser. Jeg fikk så mye at jeg trengte bærehjelp på hjemveien, forteller Ruben på God Morgen Norge.

Men serien har også en bakside. Flere uteligger blir nå oppsøkt av folk som ønsker å ta selfie sammen med eller på andre måter oppsøker dem som "kjendiser". 

– Jeg har fått noen tilbakemeldinger om at noen føler at de har blitt attraksjoner. Jeg oppfordrer folk til å fortsette å vise dem respekt, sier Petter Nyquist til tv2.no.

Helse serien ligger tilgjengelig på TV2 Sumo (krever abbonement)

 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$