Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

F&M roser russepresident

av | 18. mai, 2016 | Ukas ros

"Jeg har alltid tenkt at media og eldre har vært ufortjent imot russen og russetida. Men nå i helga fikk jeg sjokk når jeg så hvor russetiden er på veg", skriver Josefine Rødal Tomren i en ytring i Sunnmørsposten. Hun er russepresident ved Fagerlia skole i Ålesund.

Hun mener russen ufarliggjør voldtekt og stigmatiserer jenter gjennom sanger og ved å spille på sex. Alvoret gikk opp for henne da hun på landstreff med russen så bevisstløse jenter inne i russebusser som ble "klådd" på av såkalte kompiser.

– Jeg synes det er skummelt, for både jeg og andre her i Ålesund er med på det! Vi i Anaconda 2016, som er presidentbilen ved Fagerlia, har en logo med ei jente i bare string. Dette sender ut feil signal, påpeker Rødal Tomren.

Hun angrer på valget de tok med fokus på rumpe, kropp og sex og anbefaler neste års russ til å være mer bevisste på hvilke valg de tar og hvilke signaler de sender.

– Det at russen og flere har fokus på rumpe, kropp og sex klandrer jeg ingen for, vi får så mye av dette via både film, tv, musikk og sosiale medier(…)Vær bevisste på valgene dere tar, slik at ikke russetiden fortsetter med mer kroppspress, pengepress og statuspress, oppfordrer russepresidenten.

Josefine Rødal Tomren fortjener ros fra oss, sier Alexis Lundth i Ungdom & Medier. Han er enig i det russepresidenten skriver.

– Rødal Tomren tar et oppgjør med holdningene vi ser i noen av ”russemiljøene”. Drikking, festing, dissing av andre busser, penger, sex og tekster som ufarliggjør voldtekt. 

– Rosen får du fordi du er så ærlig og skriver at du angrer på signalene du har vært med å sende. Ta vare på den egenskapen. Anger gjør oss i stand til å lære og gir oss mulighet til å ta bevisste og gode valg sier Lundth.

Foto: skjermdump fra MaxLokal TV på Sunnmøre

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$