Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

F&M roser «Skynd deg å elske»

av | 26. feb, 2015 | Ukas ros

På Facebook-siden «Skynd deg å elske» står det:

Etter at vi mistet vår datter Sara (13) i Bjørkelangen-ulykken januar 2014, er det én ting vi har sluppet å angre på: Vi sa til henne hver eneste dag hvor glad vi var i henne, og vi ga henne en masse klemmer. Så hvis vårt tap kan være en påminnelse om ikke å la sånne sjanser gå fra seg, har det i hvert fall kommet én god ting ut av Bjørkelangen-tragedien. Gi en klem til dem du har rundt deg!

Siden har over 7500 medlemmer og folk deler historier fra eget tap, og oppmuntringer til å vise kjærlighet.

23.februar la Jostein H. Sandsmark ut en kort sak der han stiller spørsmålet om han kan bruke Facebook til å advare mot å bruke Facebook for mye, og der han også skriver:  

FACEBOOK KAN IKKE ERSTATTE SAMVÆR

* Godta det som har skjedd.
* Ikke «dyrk» sorgen.
* Treff andre, snakk med andre.
* Ikke overpost sorg på Facebook
* Respekter dem som vil sørge i fred.

– Det er krevende å skulle gå så offentlig ut med sorgen som Sandsmark gjør, men her gjør han det på en god måte som hjelper andre i deres sorg, sier Jarle Haugland.

– Selvsagt er det fare for at mennesker utleverer seg for mye i slike situasjoner, noe som gjør Sandsmarks råd om Facebook viktig. Men vi opplever at siden «Skynd deg å elske» er et eksempel på sannheten i at «delt glede er dobbelt glede og delt sorg er halv sorg», og vil derfor gi «Ukas ros» til ham for dette arbeidet.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$