Hjernen i spagat

av | 21. apr, 2016 | Nyheter

Den ene dagen var jeg i møte om nettmisjon, om konkrete verktøyjarle for å bruke internett – Facebook inkludert – til å nå mennesker med budskapet om Jesus. Og i dag skriver jeg en veldig kritisk mediekommentar om Facebook som en fare for ytringsfrihet og demokrati. Er Facebook en venn eller fiende? Bør vi holde oss borte fra denne arenaen, om den skulle ha en iboende «systemfeil»? Legitimerer vi en arena som kan ha en problematisk påvirkning på våre relasjoner, tilstedeværelse og tidsbruk? Min foreløpige konklusjon er todelt: 
 
1. Vi vil fortelle om Jesus overalt der mennesker er, uansett omgivelser.  
2. Vi vil samtidig drive aktivt med mediebevisstgjøring og mediekritikk. 
 
Jeg tror det er mulig å tenke begge disse to tankene samtidig. Om du har innspill, motforestillinger eller refleksjoner til dette, ikke nøl med å sende meg en epost til jarle@fom.no!

#

Siste innlegg

$
Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$