Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Hvorfor deler Tro & Medier ut Mediestipendet?

av | 25. jan, 2023 | Mediekommentaren

Hvorfor deler Tro & Medier ut Mediestipendet?

jan 25, 2023

Av Jarle Haugland

Det finnes flere personer i landet vårt som drømmer om å dele evangeliet gjennom skjermen. De fleste av dem har gode ideer og planer, og mange av dem har også kompetansen som skal til. Men det er dyrt å lage godt medieinnhold. Noen ganger veldig dyrt. Så de bruker mye tid på å skaffe finansiering til prosjektet, tid som ellers kunne gått med til å utvikle og produsere programmer som formidler verdens viktigste budskap gjennom mediene. Og noen ganger må planene legges i en skuff, for man kommer ikke i mål med finansieringen. 

Derfor har Tro & Medier Mediestipendet. 

Samtidig har de rundt 200 000 kr vi deler ut hvert år, sine begrensninger. De er først og fremst effektive når de brukes som såkalte «såkornsmidler». Da kan det være helt nødvendige midler i starten av et prosjekt, for å ha mulighet til å komme i gang og utvikle dette videre. Men om vi som kristenfolk ønsker å se at godt, kristent medieinnhold blir produsert, må vi komme på banen og bidra med større summer enn dette.  

Derfor drømmer vi i Tro & Medier om at vi om fem år har femdoblet stipendet, slik at vi kan dele ut en million årlig. 

Jeg vil påstå at vi som kristne kan bli mye mer strategiske når det kommer til det å påvirke mediebildet. Vi reagerer ofte på sluttproduktet, programmet som kommer på skjermen. Og for all del, noen ganger er det helt riktig å gjøre. Men enda bedre, og mye mer skapende, er det om vi kan bidra til å heie frem nye prosjekter og produksjoner – i bønn og i finansiering. Da kan vi bli et kristenfolk som definerer, ikke bare reagerer. 

Kommentaren kan fritt benyttes med kildehenvisning. 

Be med oss:

Himmelske Far, vi ber for alle som arbeider i mediebransjen. Åpenbar for dem de uendelige dybdene i din kjærlighet. Vis dem veien til et liv i et levende fellesskap med deg, her i livet og i evigheten, gjennom din sønn Jesus Kristus. Vi ber om at de som søker deg, finner deg, at sårede blir helbredet, at desillusjonerte får håp, trette får nye krefter og at din godhet fyller deres liv. 

Amen. 

 

Det er alltid viktig å be for mediene! Meld deg på bønnebrev her! 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$