Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Hvorfor strever du sånn?

Hvorfor strever du sånn?

jun 1, 2022

Av Cathrine Lofnes

Leder for Mammashjerte,

et arbeid i Tro & Medier

Jeg er en helt vanlig familiemor som følger helt vanlige kontoer i sosiale medier. Mye av det folk deler, syntes jeg er inspirerende og gjenkjennelig. Men i det siste har jeg gjort meg noen tanker om at flere av disse kontoene mer og mer jager rundt etter prosjekter, jobbing, flytting, oppussing, trening og styling.

Mens jeg sitter og skroller, har jeg ofte tenkt «åh hjelp, håper du får deg en hviledag snart» eller «uff, stakkar, du sliter deg helt ut». Etterpå har jeg stoppet litt opp og kjent litt etter på hvordan dette påvirker meg. Det får meg til å tenke smått om den hvilen jeg så dyrkjøpt har strevd med å få prioritert i min hverdag, og at jeg kjenner meg lat, lite effektiv og utilstrekkelig som mor og kone.  

Dette liker jeg ikke!! Og det har fått meg til å tenke. 

Hvordan er det vi portretterer livene våre de få sekundene vi deler i sosiale medier?  

Hva sitter folk igjen med? 

Hvorfor deler vi det vi deler? 

 
Som gründer av Mammashjerte, ønsket jeg å være en motstemme til mye av det som var å oppdrive i sosiale medier. Jeg ville vi skulle snakke ærlig om livet, vise hvem vi er bak fasaden, og snakke frem ekteskap og relasjoner og gi verktøy til å holde livet ut. Og det opplever jeg vi gjør. 

I det siste har jeg ofte tenkt på dette med hvile. Mye fordi jeg selv har vært i en sesong i livet hvor jeg har måttet ta bevisste og vanskelige valg for å finne den gode hvilen i min hverdag. Og derfor har jeg nok gjort meg noen tanker om hvor stresset jeg blir av å følge alle disse som viser sine effektive og produktive dager.  

Det er ikke noe i veien med det i seg selv. Jeg forstår jo at det er interessant å følge, og man skaper innhold med travle dager. Men jeg opplever vi må være litt vare for å følge for mange av disse. Eller i det minste ha med i tankene hva dette gjør med verdisynet vårt.  

Finner vi fremdeles vår egenverdi i oss selv eller i våre prestasjoner? Eller hos Jesus som er kilden til liv og hvile? 

Derfor har jeg selv blitt inspirert til å bli mer obs på å dele klipp og bilder i mine sosiale medier av at jeg hviler, hvordan jeg lar andre oppgaver stå på vent fordi hvile er viktigere nå, og hva ulik type hvile betyr for meg. Jeg vil influere med hvile!  

Og med et slik bredt bilde av ulike liv i sosiale medier tror jeg vi alle kan kjenne oss igjen i både i aktiviteter og i hvile.

Bilde: Unsplash.com

Kommentaren kan fritt benyttes med kildehenvisning. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$