Jeg tror på Tro & Medier

av | 2. jul, 2019 | Nyheter

Jeg tror på Tro & Medier

av jul 2, 2019

Jeg ønsker å synliggjøre Jesus og det han har gjort for oss. I mediene. I alle kanaler. Som styreleder i Tro & Medier opplever jeg at jeg får bidra til nettopp det.

Jeg ble en bevisst kristen i april 1971, jeg var fjorten år. På NLM’s påskeleir på Laberget i Trøndelag fikk jeg for første gang uttrykke og si at jeg tror på Jesus.

Jeg klistret «Jesus er livet» bak på jakka, og gikk på skolen etter påske. Det første til at rektor og lærerråd innkalte soknepresten til internt møte.

Skolelaget ble måneden etter etablert på Melhus realskole. Møte hver fredag i det store friminuttet. Fullt klasserom, ett hundre elever stuet sammen, rektor måtte arrangere vakter blant lærerne. Vi inviterte de beste og mest kjente forkynnerne tilgjengelig, alle sa ja til å komme.

– Dere gjør noe jeg aldri har mulighet til, stå på, sa sokneprest Bondahl. Og det gjorde vi. Vi var et godt team med støtte fra mange voksne rundt oss. Takk til dem.

Som nysgjerrig tenåring gikk det slag i slag der jeg måtte utforske ulike leire av den kristelige familie.

Misjonsforeningen i NLM på Rødde var flott. God forkynnelse, gode kaker til kaffen, unge og eldre samlet. Vi reiste rundt med buss en gang i måneden for å delta på misjonsforeningsmøtene. På bedehuset på Melhus fikk jeg sjansen til å reise meg på vitnemøtet og si noe om Jesus, bekjenne! Historiens første barne- og ungdomsklubber ble startet. Vi var ferdig i halv to-tiden på natta.

Jeg fikk deretter også godt kjennskap og nærhet til pinsebevegelsen: Først ved å være fast møtedeltaker søndag kveld i Betel, Trondheim, og deretter Troens bevis og Aril Edvardsen i Kvinesdal. Så gikk turen til Filadelfia, Alta: Da pastoren i Filadelfia Alta bad meg tale på et søndags kveldsmøte, da tenkte jeg etterpå der jeg ruslet tilbake til Øytun Folkehøyskole (i dag Alta Folkehøgskule), der jeg var lærer: Guds folk må stå sammen. Vi er ett folk.

Dette tverrkirkelige fellesskapet vil jeg fortsatt være en del av. I dag sitter jeg som menighetsrådsmedlem i Randesund menighet, Den norske kirke.

Vi har etter min mening en god ledelse av Tro & Medier i dag. Vi har også et godt og profesjonelt styre.

Jeg er fortsatt klar for å investere tid og krefter og penger på frivillig basis i videreutviklingen av Tro & Medier.

Jeg håper du også er det.

Lars-Ivar Gjørv
styreleder i Tro & Medier

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$