La mennesker oppleve det vakre i livet med Gud

av | 8. jan, 2020 | Mediekommentaren

La mennesker oppleve det vakre i livet med Gud

jan 8, 2020 | Mediekommentaren

Jeg har et ønske for 2020. Eller, det er kanskje bedre å kalle det en lengsel: At mennesker får oppleve det uendelig vakre i livet med Gud. 

Av Jarle Haugland

daglig leder
i Tro & Medier

2019 var et spesielt år for den kristne troen i det norske samfunnet. Ikke minst var det flere saker i offentligheten som utfordret kristen samlivsetikk, og det virker som om menneskers innstilling til kristendommen endret seg. Jeg tror det er riktig å si at den kristne tro gikk fra å være noe man behandlet med mild likegyldighet – og over til at den nå oppfattes som å være årsak til at mennesker lider og til og med tar sitt liv.

Hvordan har vi kommet dit? Er det vi kristne som har feilet i vårt oppdrag med å gi mennesker et møte med Jesus, han som elsker oss så høyt at han gir sitt liv for oss? Svaret på det er sikkert sammensatt, men jeg håper 2020 kan være året der det vakre i troen kommer i forgrunnen. Der evangeliet, de gode nyhetene, igjen blir fortalt inn i vår tid.  

For det kristne budskapet har noe godt å gi inn i enhver livssituasjon: Når vi mister noen kjære, lengter vi etter et håp om et liv som strekker seg forbi døden. Da forteller den kristne tro om en som har vunnet over døden og inviterer oss til et evig liv. Når skammen kveler oss, lengter vi etter noe som kan sette oss fri. Da gir den kristne tro oss Jesus, Guds sønn, som tar bort all skam. Når vi har knust relasjoner gjennom våre feilvalg, våre synder, lengter vi etter tilgivelse og helbredelse. Da forteller den kristne tro oss at vår synd er fullt ut sonet og tilgitt på korset. Når jorden sukker under vår syndige fråtsing, trenger vi å se at det er håp for fremtiden. Da lover vår Skaper oss at han skal gjenskape alt – en himmel og jord uten nød, smerte og død. 

Livet med Jesus er så uendelig rikt at det sprenger grenser for vår fatteevne. Det tar ikke bort alle livets mørke tråder. Det løser ikke opp alle livets vonde knuter. Men det gir mening, retning, håp og hvile. Den historien håper jeg blir fortalt i 2020. I mediene. I hjemmene. På arbeidsplassen. I møte med nysgjerrige, skeptiske eller søkende. Og vevd inn i Guds store historie, finnes en rekke enkeltfortellinger – mennesker som hver dag lever livet sammen med Gud, sin himmelske Far. La de historiene også bli hørt. Snakk frimodig og naturlig om troen, bønnen, Bibelen og livet i det kristne fellesskapet. Del bibelvers i sosiale medier, spre gode ord og omsorg, stå opp for de svake, mot urett og undertrykkelse.  

For, som Jesus sier i Bergprekenen: «Når en tenner et lys, setter en det ikke under et kar, men i en stake, så det lyser for alle i huset. Slik skal også deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerninger dere gjør, og prise deres Far i himmelen!» Ha et velsignet 2020! 

Kommentaren kan fritt benyttes med kildehenvisning. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

#

Siste innlegg

$
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$