Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Medierosen til Trygve Skaug

av | 9. sep, 2019 | Nyheter

Medierosen til Trygve Skaug

Tekst/foto: Ingunn Marie Ruud, KPK – ingunn@kpk.no

Årets vinner av Medierosen fra Tro & Medier er artisten og poeten Trygve Skaug. Han berømmes for å være en håpets budbærer som er tydelig på sin kristne tro.

«Gjennom sin artistkarriere, sine dikt til 93 000 følgere på Instagram og sine andakter på NRK Morgenandakten er Trygve Skaug en håpets budbærer til mennesker i dag. Han bringer omsorgsfulle, jordnære, oppmuntrende og tankevekkende perspektiv på livet», skriver juryen i sin begrunnelse for å tildele Skaug Medierosen 2019.

– Dette er en oppmuntring til å fortsette med det jeg gjør. Det er hyggelig at det blir lagt merke til og at motivet mitt for å holde på blir gjenkjent, sier Trygve Skaug til Kristelig Pressekontor etter utdelingen av prisen.

Han har et tydelig motto for det han driver med: «Jeg skal ikke gjøre noens dag dårligere.»

– Jeg tenker at alle de som har litt lys til overs må putte det inn der det trengs, der det er mørkt. Det er det jeg prøver med alt jeg lager. Jeg ønsker å lage ting som peker på en ny sjanse, peker på at folk er gode nok som de er. Jeg vil vise lyse ting. Ting som forhåpentligvis gir en bedre, ikke en verre dag av å lese det jeg skriver. Det er målet mitt, sier medierosevinneren, sier artisten og poeten.

Prisen ble utdelt under et frokostseminar i regi av Mediekonferansen MELT torsdag 29. august i Filadelfiakirken i Oslo.

LYS I MØRKET: Artisten og poeten Trygve Skaug (t.v.) ønsker å være et lys inn i mørket. For den innsatsen fikk han torsdag tildelt Medierosen 2019 av leder i Tro & Medier Jarle Haugland. 

Rekordmange stemmer

Tro & Medier har gjennom sommeren hatt en digital avstemning og en god, gammeldags avstemning på papir på stand der folk kunne stemme på en av seks nominerte. Organisasjonen forteller at i år har rekordmange valgt å stemme, 1570 totalt.

– Det betyr mye at så mange har trykket på den knappen. Jeg tolker det som at jeg må fortsette med det jeg gjør – og det lover jeg å gjøre, sier Skaug.

Juryen fremhever også at vinneren aldri legger skjul på sin kristne tro, men likevel når inn med sitt budskap langt utenfor tradisjonelle kristne kretser. Selv om Skaug er åpen om sin kristne tro synes han ikke den er så tydelig, og han bruker ikke religiøse ord når han kommuniserer med sine følgere.

– Det er fordi det er sånn jeg er, snakker og tenker til vanlig. Det var en del reaksjoner fra andre kristne på at jeg burde være tydeligere før, men de har gitt seg litt nå. Jeg må få lov til å være meg, sier han.

Jevnt blant kandidatene

Utenom Skaug var de nominerte i år andaktsholder i NRK Morgenandakten Geir Gundersen, «Unik» på NRK Super, «Det jeg ikke fikk sagt» på TV 2, «Bosetterne» på NRK og Vebjørn Selbekk, redaktør i Dagen.

– Det var jevnt blant de fire øverste, men Trygve Skaug var fra start til slutt folkets favoritt, sier kommunikasjonsleder i Tro & Medier, Simen Søvik, som fulgte avstemningen tett gjennom sommeren.

Juryen var også samstemt og enig at Trygve Skaug fortjente prisen på bakgrunn av den stemmen og personligheten han har vært i mediene i flere år og skriver videre i begrunnelsen:

«Juryen vil spesielt vektlegge hans engasjement for det man – litt urettferdig – vil kalle for de svake blant oss. Han tenner lys, heier dem frem og gir mennesker fremtidstro. Dette engasjementet møter vi i hos Skaug – i sanger, dikt og andakter.»

– Bakgrunnen for at vi deler ut denne prisen, er fordi vi tror på kraften i å rose det gode. Slik tenner vi lys – eller bedre, gir en takk til dem som tenner lys i mediene, sier Jarle Haugland, daglig leder i Tro & Medier. KPK

MEDIEROSEN

  • En oppmuntringspris fra Tro & Medier som går til en person, et program eller en redaksjon som har løftet frem kristen tro eller gode verdier i de allmenne mediene.
  • Prisen er en illustrasjon av Marvin Halleraker.
  • Prisen tildeles etter en kombinasjon av publikums stemmer og en juryvurdering.
  • Juryen har i år bestått av: Anne Lise Søvde Valle, daglig leder i Norme, Ole Kristiansen, regissør og produsent i TV Inter, Lars Dahle, førsteamanuensis NLA Mediehøgskolen Gimlekollen og daglig leder i Damaris Norge og Jarle Haugland, daglig leder i Tro & Medier.
  • Tidligere vinnere av Medierosen er a. Lisa Børud, Andreas Håtveit, NRK for «Salmeboka minutt for minutt» og «Salmer til alle tider», Aftenposten for «Sweatshop» og TV Inter.

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$