Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Stipend som skal styrke den kristne troen i mediene

av | 22. apr, 2020 | Nyheter

Av Tro & Medier

Pressemelding: Utdeling av Mediestipend fra Tro & Medier  

Tre ulike aktører mottar i år 50.000 kroner hver fra Tro & Medier i mediestipend. 

– Årets stipendtildelinger er veldig spennende, på tre veldig ulike måter, sier Jarle Haugland, daglig leder i Tro & Medier.  

Mottakerne er Chris Duwe, TV Inter og Linn Kjøllmoen fra TextMe. 

Barne- og familieprogram 

Chris Duwe lager barne- og familieprogrammer sammen med dukka Øystein. Den siste måneden har han sendt direkte på Facebook daglig. Gjennom kameralinsen snakker Duwe om Jesus og Guds rike.  

– Chris Duwe har på en svært god måte og på kort tid klart å møte utfordringen med koronaviruset og mye hjemmetid. Hans sendinger på Facebook har nådd langt ut med det kristne budskapet, sier Haugland.  

Med fokus på psykisk helse har TV Inter levert serien «Kort fortalt – livsmestring» til NRK. Nå ønsker de å utvikle en ny sesong med fokus på de kristne høytidene. 

– TV Inter leverer alltid kvalitet, og deres prosjekt med å lage barne-tv om de kristne høytidene er viktig og inspirerende.

Linn Kjøllmoen og TextMe sitt prosjekt henger tett sammen med Tro & Medier sitt konsept «Skjermfri». Kjøllmoen ønsker å produsere en brosjyre skal sette fokus på behovet for skjermfri – midt i en hverdag full av skjermer. 

– Her har Kjøllmoen et spennende prosjekt på gang. Tro & Medier har arbeidet med denne tematikken i mange år, ikke minst med Skjermfri uke, og vi ser nå at samfunnet også får opp øynene for at vi trenger skjermfrie soner og perioder i livet. 

50 år med stipend  

Det var mange gode søkere som ikke ble tildelt stipend i år, men selv om potten på 150.000 er brukt opp jobber Tro & Medier med en fjerde søknad som enda ikke kan offentliggjøres. 

– Med så mange gode søkere, og prosjekter som fremmer kristen tro, håper vi at våre støttespillere kan bli med slik at potten blir enda større i fremtiden, sier Simen Søvik, kommunikasjonsleder i Tro & Medier.  

I 2019 feiret Mediestipendet 50 år og Tro & Medier tror stipendet kan spille en viktig rolle i årene som kommer.  

– Vi tror det er både viktig og strategisk at vi som kristne går inn og bidrar til at godt innhold blir skapt. At vi er i forkant, offensive og aktive, sier Jarle Haugland. 

Til høsten kommer Tro & Medier igjen til å dele ut 50.000 på Mediekonferansen MELT.  

  Fakta

  Tro & Mediers Mediestipend  

  • Ble delt ut første gang i 1956, den gang på 1000 kroner, til Sverre Tinnå, tidligere programsekretær i NRK.   
  • Ble en fast ordning i 1969.  
  • Deles ut i tre kategorier
  • Forskningsstipend  
  • Produksjonsstipend  
  • MELT-stipend
  • Stipendet har bakgrunn i et av Tro & Mediers formål som er «å fremme en god og effektiv bruk av medier i evangeliets tjeneste».  
  • Søknadsfrist er 31.mars for forskning- og produksjonsstipend og 1.september for MELT-stipend.  
  • Søknad: troogmedier.no/mediestipend.

  Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
  Med din faste gave til Mediestipendet kan vi bidra til mer kristent innhold i mediene.

  [stipendpartner_iframe]

  #

  Siste innlegg

  $
  Kjære unge jente

  Kjære unge jente

  Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

  Den offentlige samtale + kristne = ? 

  Den offentlige samtale + kristne = ? 

  Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

  Hvorfor er de så sinte på Danby? 

  Hvorfor er de så sinte på Danby? 

  Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

  Jeg tror Gud gråter og er sint!

  Jeg tror Gud gråter og er sint!

  «Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

  Kompani Lauritzen foreldretips 

  Kompani Lauritzen foreldretips 

  Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

  #
  $